Turizmus Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

Mesterségünk címere…

 

 

Vecsés messze földön híres ízes savanyúságairól, káposztájáról. Bár az emberiség több ezer éve termeszti ezt a növényt és a savanyítás is egészen az ókorig nyúlik vissza, a vecsési savanyú káposzta 2012-ben méltán kapta meg a Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) védjegyet. 

A vecsési savanyúságok és káposztás ételek legnagyobb gasztro-kulturális eseménye a Káposztafeszt, melyet évente, szeptemberben rendeznek meg.

Ha kíváncsi arra is, miként élt annakidején egy Vecsés falubéli család, várja Önt a Tájház…

 

 

 

 

 

 

Akit pedig Vecsés kulturális élete csábítja a városba, bizonyára ismeri a híres meseírónő, Bálint Ágnes munkásságát. Frakk, Kukori és Kotkoda, valamint számos kedvelt mesefigura megálmodója városunkban élt és alkotott. Az ereklyéit őrző Emlékház, és a róla elnevezett Kulturális Központ is számos élményt kínál…  

 

 

 

Vecsés elhelyezkedése, megközelíthetősége:

 

Vecsés koordinátái:  é. sz. 47° 24′ 39.71″, k. h. 19° 16′ 20.78″

 

Vecsés Budapesttől 10 km-re, a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtértől mindössze 2-3 kilométernyire, a Duna Pest megye teraszos völgymedencéjében terül el, a Pesti-síkság és a Gödöllői dombvidék találkozásánál. Keletre a Gödöllői-dombság vonulatai találhatók, dél felé pedig a Duna-Tisza közötti hátság vonulatai kezdődnek. Vecsés városon halad át a 400-as számú főút, a 100-as számú Budapestet Debrecennel összekötő vasútvonal, valamint a Ferihegyi repülőtér egy része, a másik fele már Budapesthez tartozik.

 

Vecsés a fővárostól akár közúton, akár vasúton is könnyen megközelíthető. Személygépkocsival 10-15 perc a távolság, de a vasúttal és busszal sem több 20-25 percnél.

 

Budapestről a Ferihegyi repülőtér felé vezető gyorsforgalmi úton vagy az Üllői úton is meg lehet megközelíteni a várost.

 

 

Vecsés határvárosai: Budapest, Ecser, Üllő és Gyál.