Vecsési Búcsú Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

2018. szeptember 15-16-17.
 
 
A korábbi évek Búcsúit alapul véve, továbbá a kereskedői és vásárlói igényeket is meghallgatva Vecsés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete jelentősen átalakította a Búcsúra jelentkezés és az árusító helyek kiosztásának rendjét, valamint megváltoztatta a területfoglalási díjakat.
Kérünk Mindenkit, hogy aki nem rendelkezik jegyzői engedéllyel, azt mihamarabb beszerezni, valamint a jelentkezéseket mielőbb leadni szíveskedjenek!
A helyosztás a következő elvek alapján történik:

1.    leadott, beküldött jelentkezési lap és jegyzői engedély,
2.    3 napra történő jelentkezés és annak befizetése a helyszínen,
3.    korábbi Vecsési Búcsúkban való részvétel.

A helyeket a rendezők engedélyével lehet csak elfoglalni, ezért kérjük, hogy keressék a rendezői sátrat vagy a rendezőket! Helyfoglalás 7 órától lehetséges, de kérjük, hogy legkésőbb 10 óráig érkezzenek meg a Búcsú területére!

FIGYELEM! Felhívjuk az árusítók, kereskedők figyelmét, hogy mindenki, akit érint, gondoskodjon szemetesről, melyeket a Fő út menti konténerekbe tudnak ingyenesen üríteni! Továbbá felhívjuk a vendéglátósok, büfések figyelmét, hogy szükség szerint biztosítsanak tiszta padokat és asztalokat a vásárlók részére, hogy a vásárlóknak legyen helyük elfogyasztani a vásárolt termékeket!

A helyszínen 22 és 6 óra között őrzést biztosítunk!
 
Várunk Mindenkit szeretettel!

Bruttó területbérleti díjak:
 
Terület díja:                            1.000,- Ft/m/nap
Büfé területének díja:           1.000,- Ft/m2/nap
Büfékocsi díja:                       10.000,- Ft/nap
Parkoló díja:                           1 autó + utánfutó ingyenes, minden további
Személygépkocsi:                 1.000,- Ft/nap
Tehergépkocsi:                      2.000,- Ft/nap
 
Aki a búcsú napján előre 2 napra befizeti a közterület használati díjat 20%, aki előre 3 napra 30% kedvezményt kap. Ezen felül esőnapi kedvezmény nincs.
 
 
Vecsési Búcsúval kapcsolatos információk, jelentkezések:
 
Személyesen a Vecsési Polgármesteri Hivatal Közbiztonsági és Környezetvédelmi Osztályán ügyfélfogadási időben (hétfő: 12:30-16:00, szerda: 8:00-18:00, csütörtök: 8:00-12:00).
 
Bökény Gábor – piacgondnok – 06/30-504-0576
Rózsa Balázs – osztályvezető – 06/30-430-6230

 

 

e-mail: vecsesibucsu@vecses.hu

 

 

Jelentkezési lap:

 

Jelentkezési lap letöltése: /Word dokumentum/

 

Várjuk e-mailben / vecsesibucsu@vecses.hu / , vagy személyesen a Hivatalban ügyfélfogadási időben, vagy postán feladva.

 

 

Bejelentési lap letöltése:

 

Bejelentés nem üzletköteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról űrlap letöltése: /Word dokumentum/

 

Beadható személyesen a Vecsési Polgármesteri Hivatal Igazgatási Osztályán - 3.000,- Ft illetékbélyeggel ellátva (cég esetén aláírási címpéldány is szükséges) -, Kovács Zoltánné ügyintézőnél ügyfélfogadási időben (hétfő: 12:30-16:00, szerda: 8:00-18:00, csütörtök: 8:00-12:00) vagy részére postán megküldve (Vecsési Polgármesteri Hivatal - 2220 Vecsés, Szt. István tér 1.).
 

 

Gyakran ismételt kérdések:

 

 

Lesz-e előzetes helyfoglalás az előző évekhez hasonlóan?

 

Nem lesz. Az első napon, szombaton reggel 7 órától van lehetőség a helyek elfoglalására. A piacgondnokok az előzetesen beérkezett jelentkezések és érkezési sorrend alapján osztják ki a helyeket! Kérjük, hogy a helyeket mindennap legkésőbb 10 óráig foglalják el, vagy a sátrat állítsák fel, ennek hiányában a helyet (még előre történő fizetés esetén is!) újra kiadhatjuk. Továbbá kérjük, hogyha több napra fizetett helyet, és zárás után összecsomagol, a helyét szalagozza körbe vagy távozását jelezze a rendezők felé.

 

Lehet-e fizetni később, részletekben, utolsó nap egyben, van-e esőnapi kedvezmény?

 

Nem lehet utólag fizetni, s nincs esőnapi kedvezmény. A fizetés minden adott nap előre történik. A több napot egyben is ki lehet fizetni, amely után kedvezmény jár. (2 nap után 20%, 3 nap után 30%)

 

Valóban változtak a helyárak az előző évekhez képest?

 

Igen, a tarifa változott a kereskedőkkel való egyeztetés alapján. Vecsés Város vezetése elfogadta a folyóméterenkénti 1.000 forintos helyárat. Vendéglátósoknak – padokkal, asztalokkal – 1.000 forint/négyzetméter. Büfé kocsiból értékesítőknek 10.000 ezer forint/autó.

 

Autóval be lehet-e parkolni a Búcsú területére?

 

Egy 3,5 tonna alatti személygépjárművel van lehetőség a saját stand mögött ingyenesen parkolni. (A többi árust nem zavarva.) Ezen felüli gépjármű parkolási díja: 3,5 tonna alatti személygépjármű esetén 1000 Ft/nap, 3,5 tonna feletti gépjármű esetén 2000 Ft/nap.

 

Regisztráció nélkül lehet-e árusítani a Vecsési Búcsúban?

 

Nem, jegyzői engedély szükséges hozzá. (Ehhez bejelentést kell tenni nem üzletköteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról a fenti bejelentési lap formanyomtatványon! Őstermelőknek ez nem szükséges.)

 

Hol lehet regisztrálni?

 

A Vecsési Polgármesteri Hivatalban (2220 Vecsés, Szent István tér 1. Közbiztonsági és Környezetvédelmi Osztály irodája), Kovács Zoltánné ügyintézőnél ügyfélfogadási időben (hétfő: 12:30-16:00, szerda: 8:00-18:00, csütörtök: 8:00-12:00).