Vecsési Búcsú Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

2022. szeptember 17-18-19.
 
 
Felhívjuk a tisztelt kereskedők, árusok figyelmét, hogy a járványügyi / háborús veszélyhelyzet folyamatos figyelemmel kísérése mellett, amennyiben az illetékes állami döntéshozók úgy rendelkeznek, a Búcsút nem tartjuk meg, de erről természetesen haladéktalanul értesítjük Önöket! Bízunk benne, hogy idén már nem lesz akadálya a rendezvény megtartásának!


Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Képviselő-testület döntése értelmében a Vecsési Búcsúra vonatkozóan
20 % kedvezményt kapnak azok a kereskedők, vendéglátósok, akik 30 nappal korábban, azaz legkésőbb
2022. augusztus 16-ig befizetik vagy átutalják a területfoglalási díjat. 30 napon belül vagy helyszíni
fizetéskor teljes árat számítunk fel.
KÉSZPÉNZES FIZETÉS:
Személyes befizetés ügyfélfogadási időben (hétfő: 12:30-16, szerda: 8-18, csütörtök: 8-12) lehetséges, de tájékoztatjuk Önöket,
hogy 2022. augusztus 8-14. között a Polgármesteri Hivatal igazgatási szünet miatt zárva tart, így kérjük, hogy a
személyes befizetéseket, ha egy mód van rá, még ezelőtt tegyék meg, vagy válasszák az átutalást.
ÁTUTALÁS:
Kérjük, hogy az átutalás előtt mindenképp egyeztessenek velünk a befizetendő összegről!
Kedvezményezett neve: Vecsés Város Önkormányzata
Számlaszám: 11742283-15392165
Közlemény: Vecsési Búcsú / X fm, vagy X nm, vagy büfékocsi / X napraA korábbi évek Búcsúit alapul véve, továbbá a kereskedői és vásárlói igényeket is meghallgatva Vecsés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete átalakította a Búcsúra jelentkezés és az árusító helyek kiosztásának rendjét, valamint megváltoztatta a területfoglalási díjakat.
Kérünk Mindenkit, hogy aki nem rendelkezik jegyzői engedéllyel, azt mihamarabb beszerezni, valamint a jelentkezéseket mielőbb leadni szíveskedjenek!

A helyosztás sorrendje a következő elvek alapján történik:

1.    leadott, beküldött jelentkezési lap és jegyzői engedély,
2.    a Búcsú napját megelőző 30. napig előre befizetett közterület-használati díj,
3.    korábbi Vecsési Búcsúkban való részvétel.

A helyeket a rendezők engedélyével lehet csak elfoglalni, ezért kérjük, hogy keressék a rendezői sátrat vagy a rendezőket! Helyfoglalás 7 órától lehetséges, de kérjük, hogy legkésőbb 10 óráig érkezzenek meg a Búcsú területére!

FIGYELEM! Felhívjuk az árusítók, kereskedők figyelmét, hogy mindenki, akit érint, gondoskodjon szemetesről, melyeket a Fő út menti konténerekbe tudnak ingyenesen üríteni! Továbbá felhívjuk a vendéglátósok, büfések figyelmét, hogy szükség szerint biztosítsanak tiszta padokat és asztalokat a vásárlók részére, hogy a vásárlóknak legyen helyük elfogyasztani a vásárolt termékeket!

A helyszínen 22 és 6 óra között őrzést biztosítunk!
 
Várunk Mindenkit szeretettel!

Bruttó területbérleti díjak:
 
Terület díja: 1.200,- Ft/m/nap
Büfé területének díja: 1.200,- Ft/m2/nap
Büfékocsi díja: 12.000,- Ft/nap
Parkoló díja: 1 autó + utánfutó ingyenes, minden további
Személygépkocsi: 1.200,- Ft/nap
Tehergépkocsi:  2.400,- Ft/nap
 
Aki a búcsú napját megelőző 30. napig előre befizeti a közterület-használati díjat, 20% kedvezményt kap. Ezen felül esőnapi kedvezmény nincs.
 
 
Vecsési Búcsúval kapcsolatos információk, jelentkezések:

 
Személyesen a Vecsési Polgármesteri Hivatal Közbiztonsági és Környezetvédelmi Osztályán ügyfélfogadási időben (hétfő: 12:30-16:00, szerda: 8:00-18:00, csütörtök: 8:00-12:00).
 
Bökény Gábor – piacgondnok – 06/30-504-0576
Rózsa Balázs – osztályvezető – 06/30-430-6230
 
e-mail: vecsesibucsu@vecses.hu


Jelentkezési lap:
 
Jelentkezési lap letöltése: /Word dokumentum/
Várjuk e-mailben / vecsesibucsu@vecses.hu /, vagy személyesen a Hivatalban ügyfélfogadási időben, vagy postán feladva.
 
 
Bejelentési lap letöltése:
 
Bejelentés nem üzletköteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról űrlap letöltése: /Word dokumentum/
 
Beadható személyesen a Vecsési Polgármesteri Hivatal Igazgatási Osztályán (cég esetén aláírási címpéldány is szükséges) -, Kovács Zoltánné ügyintézőnél ügyfélfogadási időben (hétfő: 12:30-16:00, szerda: 8:00-18:00, csütörtök: 8:00-12:00) vagy részére postán megküldve (Vecsési Polgármesteri Hivatal - 2220 Vecsés, Szt. István tér 1.).
 
 
Gyakran ismételt kérdések:
 
 
Lesz-e előzetes helyfoglalás az előző évekhez hasonlóan?
 
Nem lesz. Az első napon, szombaton reggel 7 órától van lehetőség a helyek elfoglalására. A piacgondnokok az előzetesen beérkezett jelentkezések és érkezési sorrend alapján osztják ki a helyeket! Kérjük, hogy a helyeket mindennap legkésőbb 10 óráig foglalják el, vagy a sátrat állítsák fel, ennek hiányában a helyet (még előre történő fizetés esetén is!) újra kiadhatjuk. Továbbá kérjük, hogyha több napra fizetett helyet, és zárás után összecsomagol, a helyét szalagozza körbe vagy távozását jelezze a rendezők felé.
 
Lehet-e fizetni később, részletekben, utolsó nap egyben, van-e esőnapi kedvezmény?
 
Nem lehet utólag fizetni, s nincs esőnapi kedvezmény. A fizetés minden adott nap előre történik, de aki a búcsú napját megelőző 30. napig előre befizeti a közterület-használati díjat, 20% kedvezményt kap.
 
Valóban változtak a helyárak az előző évekhez képest?
 
Igen, a tarifa változott. Vecsés Város vezetése folyóméterenkénti 1.200 forintos helyárat állapított meg. Vendéglátósoknak – padokkal, asztalokkal – 1.200 forint/négyzetméter. Büfé kocsiból értékesítőknek 12.000 ezer forint/autó.
 
Autóval be lehet-e parkolni a Búcsú területére?
 
Egy 3,5 tonna alatti személygépjárművel van lehetőség a saját stand mögött ingyenesen parkolni. (A többi árust nem zavarva.) Ezen felüli gépjármű parkolási díja: 3,5 tonna alatti személygépjármű esetén 1200 Ft/nap, 3,5 tonna feletti gépjármű esetén 2400 Ft/nap.
 
Regisztráció nélkül lehet-e árusítani a Vecsési Búcsúban?
 
Nem, jegyzői engedély szükséges hozzá. (Ehhez bejelentést kell tenni nem üzletköteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról a fenti bejelentési lap formanyomtatványon! Őstermelőknek ez nem szükséges.)
 

Hol lehet regisztrálni?
 
A Vecsési Polgármesteri Hivatalban (2220 Vecsés, Szent István tér 1. Közbiztonsági és Környezetvédelmi Osztály irodája), Kovács Zoltánné ügyintézőnél ügyfélfogadási időben (hétfő: 12:30-16:00, szerda: 8:00-18:00, csütörtök: 8:00-12:00).