Vecsési Búcsú Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

2024. szeptember 13-14-15.

 

FIGYELEM! VÁLTOZÁS!
Az idei évtől (2024-től kezdődően) a Búcsú péntek-szombat-vasárnap kerül megrendezésre!
________________________________________

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Képviselő-testület döntése értelmében a Vecsési Búcsúra vonatkozóan 20 % kedvezményt kapnak azok a kereskedők, vendéglátósok, akik 30 nappal korábban, azaz legkésőbb 2024. augusztus 13-ig befizetik vagy átutalják a területfoglalási díjat. 30 napon belül vagy helyszíni fizetéskor teljes árat számítunk fel.
 

KÉSZPÉNZES FIZETÉS:
Személyes befizetés ügyfélfogadási időben (hétfő: 12:30-16, szerda: 8-18, csütörtök: 8-12) lehetséges, de tájékoztatjuk Önöket, hogy 2024. augusztus 5-9. között a Polgármesteri Hivatal igazgatási szünet miatt zárva tart, így kérjük, hogy a személyes befizetéseket, ha egy mód van rá, még ezelőtt tegyék meg, vagy válasszák az átutalást.


ÁTUTALÁS:
Kérjük, hogy az átutalás előtt mindenképp egyeztessenek velünk a befizetendő összegről!
Kedvezményezett neve: Vecsés Város Önkormányzata
Számlaszám: 11742283-15392165
Közlemény: Vecsési Búcsú / X fm, vagy X nm, vagy büfékocsi / X napra
________________________________________

 

A korábbi évek Búcsúit alapul véve, továbbá a kereskedői és vásárlói igényeket is meghallgatva Vecsés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete átalakította a Búcsúra jelentkezés és az árusító helyek kiosztásának rendjét, valamint megváltoztatta a területfoglalási díjakat.
Kérünk Mindenkit, hogy aki nem rendelkezik jegyzői engedéllyel, azt mihamarabb beszerezni, valamint a jelentkezéseket mielőbb leadni szíveskedjenek!

 

A helyosztás sorrendje a következő elvek alapján történik:

 

1. leadott, beküldött jelentkezési lap és jegyzői engedély,
2. a Búcsú napját megelőző 30. napig előre befizetett közterület-használati díj,
3. korábbi Vecsési Búcsúkban való részvétel.

A helyeket a rendezők engedélyével lehet csak elfoglalni, ezért kérjük, hogy keressék a rendezői sátrat vagy a rendezőket! Helyfoglalás pénteken 7 órától lehetséges, de kérjük, hogy legkésőbb 10 óráig érkezzenek meg a Búcsú területére! Kérjük, hogyha több napra fizetett helyet, és zárás után összecsomagol, a helyét szalagozza körbe vagy távozását jelezze a rendezők felé.

 

FIGYELEM! Felhívjuk az árusítók, kereskedők figyelmét, hogy mindenki, akit érint, gondoskodjon szemetesről, melyeket a Fő út menti konténerekbe tudnak ingyenesen üríteni! Továbbá felhívjuk a vendéglátósok, büfések figyelmét, hogy szükség szerint biztosítsanak tiszta padokat és asztalokat a vásárlók részére, hogy a vásárlóknak legyen helyük elfogyasztani a vásárolt termékeket!

 

A helyszínen (péntek-szombat) 22 és 6 óra között őrzést biztosítunk!

 

Várunk Mindenkit szeretettel!

 

Bruttó területbérleti díjak:

 

Terület díja: 1.400,- Ft/m/nap
Büfé területének díja: 1.400,- Ft/m2/nap
Büfékocsi díja: 14.000,- Ft/nap
Parkoló díja: 1 autó + utánfutó ingyenes, minden további
Személygépkocsi: 1.400,- Ft/nap
Tehergépkocsi: 2.800,- Ft/nap

 

Aki a búcsú napját megelőző 30. napig előre befizeti a közterület-használati díjat, 20% kedvezményt kap. Ezen felül esőnapi kedvezmény nincs.

 

Vecsési Búcsúval kapcsolatos információk, jelentkezések:

 

Személyesen a Vecsési Polgármesteri Hivatal Közbiztonsági és Környezetvédelmi Osztályán ügyfélfogadási időben (hétfő: 12:30-16:00, szerda: 8:00-18:00, csütörtök: 8:00-12:00).

 

Bökény Gábor – piacgondnok – 06/30-504-0576
Rózsa Balázs – osztályvezető – 06/30-430-6230

 

e-mail: vecsesibucsu@vecses.hu

 

Jelentkezési lap:

 

Jelentkezési lap letöltése: /Word dokumentum/


Várjuk e-mailben / vecsesibucsu@vecses.hu /, vagy személyesen a Hivatalban ügyfélfogadási időben, vagy postán feladva.

 

Bejelentési lap letöltése:

 

https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap


Kizárólag online lehet benyújtani!


Érdeklődni Kovács Zoltánné ügyintézőnél lehet ügyfélfogadási időben (hétfő: 12:30-16:00, szerda: 8:00-18:00, csütörtök: 8:00-12:00).

 

Gyakran ismételt kérdések:

 

Lesz-e előzetes helyfoglalás az előző évekhez hasonlóan?

 

Nem lesz. Az első napon, pénteken reggel 7 órától van lehetőség a helyek elfoglalására. A szervezők az előzetesen beérkezett jelentkezések és érkezési sorrend alapján osztják ki a helyeket! Kérjük, hogy a helyeket mindennap legkésőbb 10 óráig foglalják el, vagy a sátrat állítsák fel, ennek hiányában a helyet (még előre történő fizetés esetén is!) újra kiadhatjuk. Továbbá kérjük, hogyha több napra fizetett helyet, és zárás után összecsomagol, a helyét szalagozza körbe vagy távozását jelezze a rendezők felé.

 

Lehet-e fizetni később, részletekben, utolsó nap egyben, van-e esőnapi kedvezmény?

 

Nem lehet utólag fizetni, s nincs esőnapi kedvezmény. A fizetés minden adott nap előre történik, de aki a búcsú napját megelőző 30. napig előre befizeti a közterület-használati díjat, 20% kedvezményt kap.

 

Valóban változtak a helyárak az előző évekhez képest?

 

Igen, a tarifa változott. Vecsés Város vezetése folyóméterenkénti 1.400 forintos helyárat állapított meg. Vendéglátósoknak – padokkal, asztalokkal – 1.400 forint/négyzetméter. Büfé kocsiból értékesítőknek 14.000 ezer forint/autó.

 

Autóval be lehet-e parkolni a Búcsú területére?

 

Egy 3,5 tonna alatti személygépjárművel van lehetőség a saját stand mögött ingyenesen parkolni. (A többi árust nem zavarva.) Ezen felüli gépjármű parkolási díja: 3,5 tonna alatti személygépjármű esetén 1400 Ft/nap, 3,5 tonna feletti gépjármű esetén 2800 Ft/nap.

 

Regisztráció nélkül lehet-e árusítani a Vecsési Búcsúban?

 

Nem, jegyzői engedély szükséges hozzá. (Ehhez bejelentést kell tenni nem üzletköteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról online az ehhez szükséges elektronikus formanyomtatványon! Őstermelőknek ez nem szükséges.)

 

Hol lehet regisztrálni?

 

https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap
Kizárólag online lehet benyújtani!
Érdeklődni Kovács Zoltánné ügyintézőnél lehet ügyfélfogadási időben (hétfő: 12:30-16:00, szerda: 8:00-18:00, csütörtök: 8:00-12:00).