Vecsési Búcsú Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

2020. szeptember 19-20-21.
 
 
Felhívjuk a tisztelt kereskedők, árusok figyelmét, hogy a járványhelyzet folyamatos figyelemmel kísérése mellett, amennyiben az illetékes állami döntéshozók úgy rendelkeznek, a Búcsút nem tartjuk meg, de erről természetesen haladéktalanul értesítjük Önöket!

A korábbi évek Búcsúit alapul véve, továbbá a kereskedői és vásárlói igényeket is meghallgatva Vecsés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete jelentősen átalakította a Búcsúra jelentkezés és az árusító helyek kiosztásának rendjét, valamint megváltoztatta a területfoglalási díjakat.
Kérünk Mindenkit, hogy aki nem rendelkezik jegyzői engedéllyel, azt mihamarabb beszerezni, valamint a jelentkezéseket mielőbb leadni szíveskedjenek!


A helyosztás sorrendje a következő elvek alapján történik:

1.    leadott, beküldött jelentkezési lap és jegyzői engedély,
2.    3 napra történő jelentkezés és annak befizetése a helyszínen,
3.    korábbi Vecsési Búcsúkban való részvétel.

A helyeket a rendezők engedélyével lehet csak elfoglalni, ezért kérjük, hogy keressék a rendezői sátrat vagy a rendezőket! Helyfoglalás 7 órától lehetséges, de kérjük, hogy legkésőbb 10 óráig érkezzenek meg a Búcsú területére!

FIGYELEM! Felhívjuk az árusítók, kereskedők figyelmét, hogy mindenki, akit érint, gondoskodjon szemetesről, melyeket a Fő út menti konténerekbe tudnak ingyenesen üríteni! Továbbá felhívjuk a vendéglátósok, büfések figyelmét, hogy szükség szerint biztosítsanak tiszta padokat és asztalokat a vásárlók részére, hogy a vásárlóknak legyen helyük elfogyasztani a vásárolt termékeket!

A helyszínen 22 és 6 óra között őrzést biztosítunk!
 
Várunk Mindenkit szeretettel!

Bruttó területbérleti díjak:
 
Terület díja:                            1.000,- Ft/m/nap
Büfé területének díja:           1.000,- Ft/m2/nap
Büfékocsi díja:                       10.000,- Ft/nap
Parkoló díja:                           1 autó + utánfutó ingyenes, minden további
Személygépkocsi:                 1.000,- Ft/nap
Tehergépkocsi:                      2.000,- Ft/nap
 
Aki a búcsú napján előre 2 napra befizeti a közterület használati díjat 20%, aki előre 3 napra 30% kedvezményt kap. Ezen felül esőnapi kedvezmény nincs.
 

 
Vecsési Búcsúval kapcsolatos információk, jelentkezések:
 

Személyesen a Vecsési Polgármesteri Hivatal Közbiztonsági és Környezetvédelmi Osztályán ügyfélfogadási időben (hétfő: 12:30-16:00, szerda: 8:00-18:00, csütörtök: 8:00-12:00).
 
Bökény Gábor – piacgondnok – 06/30-504-0576
Rózsa Balázs – osztályvezető – 06/30-430-6230
 
 
e-mail: vecsesibucsu[kukac]vecses.hu


Jelentkezési lap:
 
Jelentkezési lap letöltése: /Word dokumentum/


Várjuk e-mailben / vecsesibucsu[kukac]vecses.hu /, vagy személyesen a Hivatalban ügyfélfogadási időben, vagy postán feladva.
 
 
Bejelentési lap letöltése:
 
Bejelentés nem üzletköteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról űrlap letöltése: /Word dokumentum/
 
Beadható személyesen a Vecsési Polgármesteri Hivatal Igazgatási Osztályán - 3.000,- Ft illetékbélyeggel ellátva (cég esetén aláírási címpéldány is szükséges) -, Kovács Zoltánné ügyintézőnél ügyfélfogadási időben (hétfő: 12:30-16:00, szerda: 8:00-18:00, csütörtök: 8:00-12:00) vagy részére postán megküldve (Vecsési Polgármesteri Hivatal - 2220 Vecsés, Szt. István tér 1.).
 
 
Gyakran ismételt kérdések:
 
 
Lesz-e előzetes helyfoglalás az előző évekhez hasonlóan?
 
Nem lesz. Az első napon, szombaton reggel 7 órától van lehetőség a helyek elfoglalására. A piacgondnokok az előzetesen beérkezett jelentkezések és érkezési sorrend alapján osztják ki a helyeket! Kérjük, hogy a helyeket mindennap legkésőbb 10 óráig foglalják el, vagy a sátrat állítsák fel, ennek hiányában a helyet (még előre történő fizetés esetén is!) újra kiadhatjuk. Továbbá kérjük, hogyha több napra fizetett helyet, és zárás után összecsomagol, a helyét szalagozza körbe vagy távozását jelezze a rendezők felé.
 
Lehet-e fizetni később, részletekben, utolsó nap egyben, van-e esőnapi kedvezmény?
 
Nem lehet utólag fizetni, s nincs esőnapi kedvezmény. A fizetés minden adott nap előre történik. A több napot egyben is ki lehet fizetni, amely után kedvezmény jár. (2 nap után 20%, 3 nap után 30%)
 
Valóban változtak a helyárak az előző évekhez képest?
 
Igen, a tarifa változott a kereskedőkkel való egyeztetés alapján. Vecsés Város vezetése elfogadta a folyóméterenkénti 1.000 forintos helyárat. Vendéglátósoknak – padokkal, asztalokkal – 1.000 forint/négyzetméter. Büfé kocsiból értékesítőknek 10.000 ezer forint/autó.
 
Autóval be lehet-e parkolni a Búcsú területére?
 
Egy 3,5 tonna alatti személygépjárművel van lehetőség a saját stand mögött ingyenesen parkolni. (A többi árust nem zavarva.) Ezen felüli gépjármű parkolási díja: 3,5 tonna alatti személygépjármű esetén 1000 Ft/nap, 3,5 tonna feletti gépjármű esetén 2000 Ft/nap.
 
Regisztráció nélkül lehet-e árusítani a Vecsési Búcsúban?
 
Nem, jegyzői engedély szükséges hozzá. (Ehhez bejelentést kell tenni nem üzletköteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról a fenti bejelentési lap formanyomtatványon! Őstermelőknek ez nem szükséges.)
 

Hol lehet regisztrálni?
 
A Vecsési Polgármesteri Hivatalban (2220 Vecsés, Szent István tér 1. Közbiztonsági és Környezetvédelmi Osztály irodája), Kovács Zoltánné ügyintézőnél ügyfélfogadási időben (hétfő: 12:30-16:00, szerda: 8:00-18:00, csütörtök: 8:00-12:00).