Önkormányzat Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

Hírek

 • Megkezdődött a XVII. Vecsési Káposztafeszt
  2017. szeptember 23.
  Ezen a hétvégén rendezik meg Vecsésen a XVII. Káposztafesztet. A két nap során főzőverseny, savanyúságverseny, káposztapucoló verseny, káposzta pakoló verseny, német nemzetiségi ruhabemutató, helytörténeti kiállítás, terményáldás, felvonulás, "Rétesevés", hagyományőrző műsorok és neves előadók várják sok más színes program mellett a látogatókat.
 • A Káposztafeszt idején is vár a Bálint Ágnes Emlékház
  2017. szeptember 21.
  Frakk, Mazsola, Kukori és Kotkoda és még számos más népszerű mese írójának egykori otthona, a Bálint Ágnes Emlékház is szeretettel várja látogatóit a Káposztafeszt idején. Szeptember 23-24-én a következő programok lesznek az Emlékház “Terasz-Színpadán”:
 • Irány a Sereg! Felhívás önkéntes tartalékos katonai szolgálatra
  2017. szeptember 21.
  „A honvédelem nemzeti ügy!" Hazánknak szüksége van olyan önkéntes tartalékosokra, akik tanulmányaik, vagy civil foglalkozásuk megtartása mellett támogatják a honvédelem ügyét - olvasható a Pest Megyei Kormányhivatal Vecsési Járási Hivatal által közzétett felhívásban.
 • Klímasátor a Vecsési Káposztafeszten
  2017. szeptember 20.
  A XVII. Vecsési Káposztafeszten, szeptember 24-én, vasárnap jelen lesz Pest Megye Önkormányzata és a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat Nemzeti Alkalmazkodási Központ Főosztálya közös projektjének keretében létrehozott interaktív figyelemfelkeltő, szemléletformáló klímasátor.
 • Hétvégén lesz a XVII. Vecsési Káposztafeszt
  2017. szeptember 19.
  A „Hagyomány, Gasztronómia, Kultúra” jegyében, idén immár tizenhetedik alkalommal rendezik meg Vecsésen a Káposztafesztet. Szeptember 23-24-én a látogatók betekintést nyerhetnek a sváb kultúra hagyományaiba, kiderül, hol termett és mekkorára nőtt az ország legnagyobb káposztája, kik főzik a legjobb káposztás ételeket és kik készítik a legízletesebb savanyúságokat.
 • Rétesevés a Káposztafeszten
  2017. szeptember 19.
  Számos hagyományőrző programmal várja szeptember 23-24-én az érdeklődőket a XVII. Vecsési Káposztafeszt. A tavalyi rendezvényen a Rosmarein Tánccsoport jóvoltából egy tradicionális sváb esküvőn vehettek részt a vendégek, idén pedig a Rétesevés vagy svábosan „Strúlézni” hagyományát elevenítik fel, amely a farsangi ünnepkör, pontosabban a Hamvazószerda egyik jeles eseménye.