Vecsési Magazin Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

Vecsési Magazin
A Williams Televízió Vecsési Magazin című műsorának 2021. február 19. pénteki adásának tartalmából:

  • 50 millió forint állami támogatást kapott a Grassalkovich Antal Német Nemzetiségi és Kétnyelvű Általános Iskola a fűtés korszerűsítésére. A támogatás hírét Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, Szlahó Csaba polgármester és Tófalvi Mónika, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke jelentette be.
  • Február 8-án megkezdte a háztartási vegyes hulladék gyűjtésére szolgáló edények ellenőrzését a Vecsési Városgondnok Nonprofit Kft. Kérik, hogy az edényeket a hulladékszállítási napokon reggel 7 óráig tegyék ki az ingatlanjuk elé, hogy a Városgondnok munkatársai el tudják végezni a felülvizsgálati munkájukat.
  • Már lehet regisztrálni a házhoz menő lomtalanításra a Vecsési Városgondnok Nonprofit Kft-nél. Az idei évre vonatkozó tudnivalókat Tuba Zoltán, a cég ügyvezetője ismerteti.
  • Országszerte megkezdődött a koronavírus-járvány elleni vakcinák beadása, egyelőre még csak a veszélyeztetettebbek körében. Arról, hogy Vecsésen miként zajlik a lakosság oltása, az Egészségügyi Szolgálat igazgató-főorvosát, Dr. Szarvas Tibort kérdeztük.
  • Február elején több egészségügyi szakrendelés a Dózsa György úti Alapellátási Központba költözött. A szakrendelések az intézmény első emeletén kaptak helyet.
  • Különleges segítője van a Halmy Telepi Gyógyszertárnak. Munkabírása, precizitása lenyűgöző, gyors és mindig pontosan teljesíti a feladatát. Ő Olivér, a gyógyszeradagoló robot, akit Ekésné Dr. Kretovics Júlia, a patika vezetője mutat be a nézőknek.
  • Február 12-én beköszöntött a kínai holdújév és megkezdődött a Bivaly éve. Ez alkalomból a Magyar-Kínai Kulturális Egyesület hagyományos lampion és fotókiállítást tartott a Bálint Ágnes Kulturális Központ előtti téren. Az egyesület alelnökével a kiállítás előtt beszélgettünk.
  • 2014. február 22-én rendezték meg az első böllérversenyt Vecsésen. Az Epres területén tíz csapat mérte össze a tudását, miközben a disznótorost és a böllérmunkát szakértő zsűri pontozta. Múltidéző című rovatunkban felidézzük ennek az emlékezetes eseménynek a hangulatát.  
  • A járványhelyzet miatt kisebb-nagyobb szünetekkel megkezdődött a bajnokság a Vecsési Futball Club számára. A csapat eddigi mérkőzéséről és a soron következő összecsapásokról a vezetőedző, Vincze Gábor nyilatkozott.
  • Újabb sikerekkel gazdagodott a Vecsési Ökölvívó Szakosztály. Szűcs Szabina ezüstérmes lett a 65. Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékversenyen.