Vecsési Magazin Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

Vecsési Magazin
A Williams Televízió Vecsési Magazin című műsorának 2021. január 22. pénteki adásának tartalmából:

  • Jelzőlámpás csomópontok kialakítása, járdaépítés, kézilabda munkacsarnok és gumiburkolatú pálya kialakítása a Halmi Telepi Általános Iskola udvarán. A Halmi-telep fejlesztéséről Czibolya Zoltán képviselőt kérdeztük.
  • Lezárult a 2020/21-es tanév első féléve a Vecsési Zeneiskolában. A járványhelyzet miatt a diákok rendhagyó módon tettek vizsgát.
  • Ősszel adta át a stafétabotot Magó László a Vecsési Honismereti Kör vezetésében. Az utód, Kiss Gábor, az Andrássy Gyula Általános Iskola pedagógusa korábban már több helytörténeti kutatást végzett. A Honismereti Kört illetően is számos ötlete van.
  • Január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát. A járványhelyzet miatt a hagyományos ünnepség elmarad, de a Bálint Ágnes Kulturális Központ egy újdonsággal készül a jeles napra.
  • A magyar kultúra napjához szorosan kapcsolódik a könyvolvasás szeretete. Az olvasói szokásokról és az új könyvek beszerzéséről a Róder Imre Városi Könyvtár vezetője nyilatkozott.
  • Vecsés kulturális-, zenei- és közéleti életében is tevékenyen részt vesz Kortye Vilmos, akinek nevéhez fűződik a WAT-Társulat, a Dinoszaurusz Band, a Shadows Band, a HaveRock zenekar és a Williams Televízió is. A magyar kultúra napja alkalmából arról kérdeztük, hogy mit jelent számára a kultúra közvetítése és ápolása.
  • Téli hidegügyeletet tart hétvégenként a Vecsés és Környéke Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ. Az intézmény télen azokra a rászorulókra is fokozottan figyel, akik az otthonukban vannak veszélyeztetett helyzetben.
  • A téli hidegben fokozott figyelmet igényelnek a háziállataink. A megfelelő fekhely, a kalóriadúsabb etetés, a jégmentes víz számukra is elengedhetetlen. Dr. Sahin-Tóth Tibor állatorvos ad hasznos tanácsokat a gazdiknak.
  • Járványhelyzet és téli depresszió. A Vecsés és Környéke Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ felkereshető lelki segítségnyújtásért is. A részleteket az intézmény vezetője, Tárnokiné Dr. Törő Krisztina gyermekpszichológus ismerteti.
  • Megkezdődött a felkészülés a Vecsési Futball Clubnál. Az edzőmérkőzések után, februárban megkezdődik a bajnokság. A csapat aktuális híreit Czibolya Zoltán, a VFC elnöke foglalja össze.