Vecsési Magazin Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

Vecsési Magazin
A Williams Televízió Vecsési Magazin című műsorának 2019. június 7. pénteki adásának tartalmából:

  • Trianoni megemlékezést tartott június 4-én a Megmaradás Emlékműnél az Orbán Balázs Erdélyi Kör. A rendezvényt Hompoth Zoltán, az Erdélyi Kör vezetője nyitotta meg, majd Szlahó Csaba polgármester mondott beszédet.
  • Közeledik Pünkösd ünnepe. A húsvét utáni 7. vasárnapon és hétfőn a kereszténység a Szentlélek kiáradását ünnepli meg. Pünkösd üzenetéről Dr. Huszka Mihály katolikus plébános beszél a híveknek.
  • Június 15-én ismét lesz „Eszem-Iszom-Dínom-Dánom” a Halmi-téren. A tavalyi nagysikerű rendezvényből a szervezők szeretnének hagyományt teremteni.
  • Június 17-én kezdődik a nyári napközis tábor a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat szervezésében, az Önkormányzat támogatásával. A programokban gazdag hathetes táborba még van néhány szabad férőhely.
  • 2014 óta tart a jelenlegi önkormányzati ciklus. Soron következő adásainkban megkérdezünk minden képviselőt, hogyan értékeli az elmúlt 4 és fél évet. Elsőként a listás képviselőket vesszük sorra. Harmadik ciklusát tölti a Vecsési Önkormányzat testületében Oláh László. Az ő összefoglalója következik az elmúlt időszakról.
  • Öt évvel ezelőtt megalakult a Siketek és Nagyothallók Vecsési Klubja. A klub nem csak közösséget kíván építeni, de szeretné ellátni az érintettek érdekképviseletét is. Az érdeklődők minden második pénteken találkoznak a régi gyermekkönyvtár épületében, a Magyar utca, Károly utca sarkán lévő épületben.