Útfelújítás nehezíti a repülőtér megközelítését - Frissített! Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

Útfelújítás nehezíti a repülőtér megközelítését - Frissített!
Április első hetétől legfeljebb 6 héten át útfelújítási munkák nehezítik a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megközelítését. Az M4-es Ferihegyi repülőtér csomóponti ágainak ütemezett burkolatfelújítása miatt forgalomterelésre, sávzárásra kell készülni.

A kivitelezők egy ütemben csak egy csomóponti ágat zárnak le, hogy minél kevésbé zavarják a közlekedést, de így is hosszabb utazási idővel kell számolni - közölte az MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

 

A felújítás négy ütemben fog megvalósulni. A terelőutak kijelölése során a vecsési kettős körforgalmakban - a Market Central-nál - megnövekedett gépjármű forgalomra kell számítani.

 

A munkálatok ütemezése - a tervezett időpontokkal kiegészítve - a következő:

 

I.ütemben: 2024. április 2. - április 6. között a Cegléd felől érkező gépjárművek a repülőtér irányába nem tudnak lehajtani, a kettős körforgalomban lehet majd visszafordulni és ebből az irányból jutnak el a reptérhez.

 

II. ütemben: 2024. április 8. - április 13. között csak részleges sávlezárás várható a Budapestről érkezőknek a reptér irányába, így nem szükséges majd terelőúton közlekedni.

 

III. ütemben: 2024. április 15. - április 20. között a repülőtérről az M0 autópálya felé nem lehet felhajtani, a vecsési kettős körforgalomban tudnak visszafordulni az autópálya irányába.

 

IV. ütemben: 2024. április 27. - április 30. között a repülőtérről Budapest irányába nem lehet majd felhajtani. Cegléd irányába lehetséges a felhajtás, és az Új Ecseri útnál tudnak megfordulni Budapest irányába.

 

A reptérről érkező 200E jelzésű autóbusz a IV. ütemben terelésre kényszerül, így nem a megszokott megállóban veszi fel az utasokat (Vecsés Nyugat megálló), hanem a Market Centralban lévő 580 jelzésű busz megállójában.

 

A megálló áthelyezésének időpontjáról a BKK tájékoztatja majd az utazóközösséget.

 

Terelési vázlattérképek ITT és INNEN letölthetők. 

 

 

 

(Fotó: forgalomelterelés 2019-ben, Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA)