Újabb szakaszához érkezik a járvány elleni küzdelem Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

Újabb szakaszához érkezik a járvány elleni küzdelem
Négymillió magyar már megkapta a koronavírus elleni védőoltást - erről tett közzé egy rövid videót a miniszterelnök pénteken kora este Facebook-oldalán.

Orbán Viktor hozzátette: "Oltani, oltani, oltani! Folytatjuk!".
    

A kormányfő reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt arról, hogy pénteken biztos eléri a négymilliót a beoltottak száma, így szombaton életbe léphetnek az új szabályok. Így a kijárási tilalom kezdete éjfélre módosul, este 11 óráig lehetnek nyitva a boltok és a vendéglátóhelyek.
    

A védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára megnyílnak a vendéglátóhelyek belső terei, a szállodák, a szabadidős létesítmények, az állatkertek, múzeumok, mozik, színházak, edzőtermek és sportesemények, és ezeket a helyeket rokon kíséretében kiskorúak is látogathatják - sorolta a kormányfő.

    

A 16 és 18 év közöttiek oltása Pfizer-vakcinával az érettségiket követően, május 10-e után indul - tudatta a kormányfő péntek reggel. 

 

Annyi vakcina van Magyarországon, hogy az összességében mindenki számára elegendő, aki be akarja magát oltatni. Most már csak az embereken múlik, hogy fölvegyék az oltást - hangsúlyozta Orbán Viktor.

 

A miniszterelnök leszögezte, még nem vagyunk túl a járványon, felelősségteljesen kell viselkednünk.

 

 

 

 

(fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda)