Újabb levél a MÁV-nak Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

Újabb levél a MÁV-nak
Újabb levél a MÁV Zrt. illetékesei felé, ezúttal a nagysorompó üzemeltetésével kapcsolatosan; de emellett folyamatosan napirenden tartjuk a külön szintű csomópont megvalósításának szükségességét.

Tisztelt Igazgató Úr!

 

Vecsés város lakosságát egyre érzékenyebben érintő problémával kapcsolatosan keresem Önöket:

Vecsésen a Telepi út és a Dózsa György út közötti vasúti átjáróban lévő sorompó (nagysorompó) az elmúlt időszakban az eddig megszokottaknál jóval hosszabb ideig tart lezárva, ami a közlekedők számára akár 15-20 perces várakozási időt és több száz méteres feltorlódást okoz mindkét irányban. Mivel a vasúti átjáró ketté szeli Vecsés területét, főleg a reggeli és délutáni csúcsidőszakban teljesen kiszámíthatatlan ideig tart a város egyik feléből a másikba való átjutás.

A lakosok számára tervezhetetlen, hogy 5 perc vagy 20 perc alatt jutnak át a túloldalra, ami nyilvánvaló problémát okoz, mind a munkába, mind pedig az iskolába igyekvők számára. A sorompó leengedését követően akár 3-4 perc is eltelik mire egy vonat áthalad, ezután továbbra is zárva tart hosszú percekig, mire a másik irányból érkező újabb vonat odaér. Ez azért is nehezen értelmezhető minden érintett számára, mert a Vecsés Kertekalja állomásnál lévő vasúti átjáró sokkal rugalmasabban működik, mivel közvetlenül a vonat áthaladása előtt engedik le a sorompót, s amint elhaladt, felnyílik. Néhány hónappal ezelőtt másképp működött a Telepi út – Dózsa György út közötti átjáró is, – pedig működését már akkor sem nevezhettük ideálisnak - ha 4-5 perc különbséggel ért oda a vonat, akkor a köztes időben át lehetett haladni rajta, ami csökkentette a várakozási időt és a gépkocsik feltorlódását.

 

Érdeklődni szeretnék a változtatás okáról, hogy mi teszi szükségessé a sorompó ilyen hosszú ideig tartó leengedését. Ha két vonat áthaladása között akár 5 perc is eltelik, miért nem engedik fel kis időre a sorompót a gépjárművek áthaladása érdekében? Továbbá milyen megnyugtató választ küldenének Vecsés lakosságának a kiszámíthatatlan ideig tartó várakozás kapcsán? Számíthatunk-e mindezzel kapcsolatban mindenki számára elfogadható változtatásra, megoldásra?

 

 

Válaszaikat előre is köszönöm!

 

Üdvözlettel:

Szlahó Csaba

polgármester