Semmelweis-nap a Szakorvosi Rendelőintézetben Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

Semmelweis-nap a Szakorvosi Rendelőintézetben
Immáron 23. alkalommal tartották meg a Semmelweis-napot a Vecsési Szakorvosi Rendelőintézetben. Július elseje minden évben a magyar egészségügy ünnepe. Ezen a napon született Semmelweis Ignác, az anyák megmentője.

 

Az eseményen részt vett többek között Szlahó Csaba polgármester, Frühwirthné Halász Melinda alpolgármester és Mohainé Jakab Anikó jegyző is. Az ünnepségen elsőként Dr. Szarvas Tibor, a Vecsési Egészségügyi Szolgálat igazgató-főorvosa köszöntötte az egybegyűlteket, majd átadta a szót Szlahó Csaba polgármesternek.

 

 

 

A polgármestert követően Dr. Molnár Imre orvosigazgató, nőgyógyász főorvos idézte fel Semmelweis Ignác munkásságát.

 

 

 

Dr. Szarvas Tibor ezután az előző év történéseit összefoglalva kiemelte: „Az elmúlt két évben az életünket és munkánkat nagyban befolyásolta a COVID járvány, ami rengeteg erőfeszítést kívánt az egészségügyi dolgozóktól is. Intézményünk az egész járvány alatt teljes kapacitással dolgozott, ellentétben sok környező egészségügyi intézménnyel. Folyamatosan üzemeltettük a COVID előszűrő állomást és az Alapellátási Központban az oltópontot, ami többlet munkaerőt is igényelt. Az oltóponton nemcsak vecsésieket, hanem a vecsési, monori és nagykátai járás lakosait is oltottuk, valamint mindenkit, aki hozzánk jött oltakozni. Ezt nem is tudtuk volna végrehajtani, ha nincsenek segítségünkre a háziorvosaink, egyéb vállalkozó orvosaink, ismerős egészségügyi dolgozók, akik első szóra jöttek nekünk segíteni minden ellenszolgáltatás nélkül, így hiba nélkül tudtuk az oltópontot üzemeltetni ez év március 25-ig. Összesen 12650 főt oltottunk be.”

 

 

Az igazgató-főorvos a terveket illetően elmondta: „Idén nyáron zajlik a Szakrendelő energetikai korszerűsítése, új korszerű kazánokat kapunk, napelemek kerülnek a tetőre, LED-es világításra cseréljük a világítótesteket. Az Alapellátási Központ előtt tervezzük elhelyezni a „Generációk kútját”, mely Szórádi Zsigmond alkotása. A szoborból és szökőkútból álló kompozíció kiviteli tervei elkészültek, reméljük lesz forrás a megvalósítására.”

 

Az ünnepi műsor Schlanger András színművész előadásával folytatódott, aki Arany János: A bajusz című versét mondta el.

 

 

Kitüntetések és jutalmak átadására is sor került a rendezvényen. Köszönő Oklevél kitüntetést kapott: Dr. Orbázi Zsuzsa, Dr. Pál András és Dr. Vajda Mária.

 

 

 

 

Elismerő Oklevél kitüntetésben részesült Pintérné Somodi Erzsébet.

 

 

A „Vecsésért Életműdíjat” Török Árpádné vehette át a városi ünnepségen. A Semmelweis-napon egy csokor virággal köszönték meg a munkáját.

 

 

A kitüntetéseket Szlahó Csaba polgármester és Frühwirthné Halász Melinda alpolgármester adta át.

Dr. Szarvas Tibor az ünnepség zárásaként minden egészségügyi dolgozónak megköszönte az áldozatos, kitűnő színvonalú munkáját.

 

 

 

(fotók: Szappanos Krisztina)