Modern eszközökkel bővült a vecsési egészségügyi szolgáltatás - videó interjú Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

Modern eszközökkel bővült a vecsési egészségügyi szolgáltatás - videó interjú
Február 24-én ünnepélyesen átadták Vecsés egészségügyi intézményeiben a mammográfiai és a csontsűrűségmérő berendezéseket. A mammográfia a Telepi úton, a Szakorvosi Rendelőintézetben, míg a csontsűrűségmérő a Dózsa György úton, az Alapellátási Központban fogadja a pácienseket.

 

A szolgáltatások igénybevételéhez időpont kérés szükséges. Mivel jelenleg nem TB-finanszírozottak, ezért a csontsűrűségmérő vizsgálatért nem vecsésieknek 9.000.- forintot, az állandó vecsési lakcímmel rendelkezőknek azonban ennek csak a felét, azaz 4.500 forintot kell kifizetniük.

 

 

A komplex mammográfiai vizsgálat (ami fizikális vizsgálatból, mammográfiából és ultrahangos vizsgálatból áll) nem helyi lakosoknak 25.000 forintba, míg a vecsésieknek 12.500 forintba kerül. Mivel a mammográfia röntgensugarakat használó berendezés, ezért ehhez a vizsgálathoz az időpont kérés mellett orvosi beutaló is szükséges.

 

 

 

A hiányt pótló, modern berendezéseket Szlahó Csaba polgármester és Dr. Szarvas Tibor, az Egészségügyi Szolgálat igazgató-főorvosa adta át a lakosság számára február 24-én.  

 

 

Az átadást követően Szlahó Csaba polgármester és Dr. Szarvas Tibor igazgató-főorvos nyilatkozott a Williams Televízió Vecsési Magazin című műsorának: