Még tart a lakossági faültetési akció Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

Még tart a lakossági faültetési akció
Vecsés Város Önkormányzata idén is meghirdette őszi faültetési akcióját, városunk közterületeinek szépítése céljából. Azon lakosok számára, akik vállalják, hogy a városképet rontó, kiöregedett, kiszáradt fákat saját ingatlanjuk előtt a közterületen kivágják, vagy a fával nem rendelkező közterületet szeretnék faültetéssel szebbé tenni, és a faültetéssel járó munkálatokat elvégzik, az Önkormányzat környezetbe illő díszfa csemetét biztosít.

Igényelhető fafajták:

 

- gömbjuhar,

- gömbkőris,

- gömbakác

- gömbszivar

- gömb csepleszmeggy,

- vérszilva (termés nélküli)

 

A faültetési akcióra 2021. augusztus 16-tól lehet jelentkezni. Jelentkezéseket a faültetési keretösszeg erejéig tudunk fogadni.

 

Az igénylés leadása után az ügyintéző ellenőrzi az ültetni kívánt fa helyét, az egységes utcakép kialakítása érdekében az utcában nagyobb részt megtalálható fafajta igénylése lesz elfogadható.

 

Az igénylés csak megfelelő hely és rendezett utcakép esetén kerül elfogadásra.

 

Egy igénylő legfeljebb 6 darab facsemetét igényelhet.

 

Az igénylőktől a facsemetékért darabonként 2.500,- Ft jelképes összeget kér az Önkormányzat, hogy ezzel is erősítse a tulajdonosi tudat kialakítását.

 

Az Önkormányzat ingyenesen biztosít gyermekenként 1 db facsemetét azoknak a családoknak, ahol a faültetési akciót megelőző egy éven belül született gyermek.

 

A fák további gondozása, öntözése az igénylő kötelessége.

 

A befizetendő összegről szóló csekk, a szemlét követően az ügyintéző által kerül átadásra, vagy postai úton kerül kiküldésre.

 

Az igénylés véglegesítéséhez a befizetett csekket illetve az utalás igazolását az ügyintézőnek bemutatni szükséges, illetve a kovacs.krisztina@vecses.hu e-mail-re kell megküldeni legkésőbb 2021. szeptember 14-ig.

 

Jelentkezni lehet:

 

Augusztus 16-tól személyesen a Vecsési Polgármesteri Hivatal Közbiztonsági és Környezetvédelmi Osztályán (2220 Vecsés, Szent István tér 1. fszt. 1.) ügyfélfogadási időben vagy e-mailben: kovacs.krisztina@vecses.hu

 

Telefonos jelentkezést nem fogadunk el!

 

A jelentkezéshez szükséges adatok: név, telefonszám, cím ahová a fát ültetné, értesítési cím (ha nem egyezik a fa ültetési helyével), igényelt fa fajtája és darabszáma.

 

A facsemeték kiosztására előreláthatóan 2021. november elején kerül sor.

 

 

Vecsési Polgármesteri Hivatal