Ismét faültetési akciót hirdet az Önkormányzat Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

Ismét faültetési akciót hirdet az Önkormányzat
Vecsés Város Önkormányzata 2019. évben is meghirdeti őszi faültetési akcióját, városunk közterületeinek szépítése céljából. Azon lakosok számára, akik vállalják, hogy a városképet rontó, kiöregedett, kiszáradt fákat saját ingatlanjuk előtt a közterületen kivágják, vagy a fával nem rendelkező közterületet szeretnék faültetéssel szebbé tenni, és a faültetéssel járó munkálatokat elvégzik, az Önkormányzat környezetbe illő díszfa csemetét biztosít.

Igényelhető fafajták:

gömbjuhar

gömbkőris

gömbakác

gömb csepleszmeggy

vérszilva (termés nélküli)

 

A faültetési akcióra 2019. augusztus 12. óta lehet jelentkezni. Jelentkezéseket a faültetési keretösszeg erejéig tudunk fogadni.

 

Az igénylés leadása után az ügyintéző ellenőrzi az ültetni kívánt fa helyét, az egységes utcakép kialakítása érdekében az utcában nagyobb részt megtalálható fafajta igénylése lesz elfogadható. Az igénylés csak megfelelő hely és rendezett utcakép esetén kerül elfogadásra. Egy igénylő legfeljebb 6 darab facsemetét igényelhet.

 

Az igénylőktől a facsemetékért darabonként 1.500,- Ft jelképes összeget kér az Önkormányzat, hogy ezzel is erősítse a tulajdonosi tudat kialakítását.

 

Az Önkormányzat jelentkezési sorrendben 30 családnak ingyenesen biztosít 1 db facsemetét ingatlanonként, ahol 2009. január 01 - 2009. december 31. közötti időszakban született gyermek van.

 

 A fák további gondozása, öntözése az igénylő kötelessége. A befizetendő összegről szóló csekk, a szemlét követően az ügyintéző által kerül átadásra, vagy postai úton kerül kiküldésre.

 

Az igénylés véglegesítéséhez a befizetett csekket az ügyintézőnek bemutatni szükséges, legkésőbb 2019. szeptember 13-ig.

 

JELENTKEZÉSI  HATÁRIDŐ:

2019. augusztus 30.

 

Jelentkezni lehet:

Személyesen a Vecsési Polgármesteri Hivatal Közbiztonsági és Környezetvédelmi Osztályán

(2220 Vecsés, Szent István tér 1. fszt. 1.) ügyfélfogadási időben vagy e-mailben: kovacs.krisztina@vecses.hu

 

Telefonos jelentkezést nem fogadunk el!

 

A jelentkezéshez szükséges adatok: név, telefonszám, cím ahová a fát ültetné, értesítési cím (ha nem egyezik a fa ültetési helyével), igényelt fa fajtája és darabszáma. A facsemeték kiosztására előreláthatóan 2019. november elején kerül sor.

 

 

 

Vecsési Polgármesteri Hivatal

 

 

(fotó: sikloskert)