Átadták a Tipegők Bölcsődét Vecsésen - videó Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

Átadták a Tipegők Bölcsődét Vecsésen - videó
Június 14-én, délután átadták Vecsés legújabb intézményét, a Tipegők Bölcsődét. A Semmelweis Bölcsőde taglétesítményének épülete a Damjanich utcában található és mintegy 56 gyermek befogadására alkalmas. A bölcsődések hétfőtől vehetik birtokba az intézményt.

 

Az ünnepélyes átadáson rész vett Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, Szlahó Csaba Vecsés polgármestere, Mohainé Jakab Anikó jegyző, Káldy Györgyné, a bölcsőde vezetője, Dr. Huszka Mihály plébános, valamint a képviselő-testület több tagja.

 

A Himnusz elhangzása után Szlahó Csaba polgármester és Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő mondott beszédet, majd a Bálint Ágnes Óvoda Frakk csoportja gyermektáncokat adott elő.

 

 

 

Ezután Káldy Györgyné, a Semmelweis Bölcsőde vezetője szólt az egybegyűltekhez, majd Dr. Huszka Mihály katolikus plébános megáldotta az épületet.

 

 

 

Az ünnepélyes eseményen az átadást szimbolizáló szalagot Dr. Szűcs Lajos, Szlahó Csaba és Káldy Györgyné vágták el.

 

 

A 763 négyzetméter területű földszintes bölcsőde a Damjanich utca 34 szám alatt található.

 

Vecsés Város Önkormányzata 355,18 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretében meghirdetett „VEKOP-6.1.1-15 Kisgyermeket nevelő szülők munkavállalási aktivitásának növelése” tárgyú pályázati felhíváson. A projekt eredményeként egy a mai kor elvárásainak minden tekintetben megfelelő, 56 gyermek befogadására alkalmas bölcsőde épült a városban. 

 


Vecsés Város területén jelentősen megnőtt a fiatal, kisgyermekes családok száma az elmúlt években. Ennek eredményeként a bölcsődei ellátás iránti igény is emelkedett, ezért a város vezetői egy új bölcsőde építéséről hoztak döntést. A kivitelezés anyagi forrásainak biztosítása érdekében a Képviselő-testület döntése nyomán a város benyújtotta a „Vecsés Város bölcsőde építése és eszközbeszerzése” címet viselő pályázati anyagot, melyet a bírálóbizottság támogatásra alkalmasnak talált.  A pályázaton elnyert forrást az Önkormányzat, az építőipar robbanásszerű drágulásai miatt, saját költségvetéséből további 120,78 millió forinttal egészítette ki, így a projekt összköltsége meghaladta a 475 millió forintot. 

 

 

 

A projekt eredményeként megvalósult a Semmelweis Bölcsőde új tagbölcsődéje a Damjanich utca 34. szám alatt.  A tagintézmény épülete modern építési technológiákat alkalmazva épült, szakszerű és kényelmes berendezései és eszközei hozzájárulnak a gyermekek komfortjához és egyben minőségi körülményeket teremtenek a gondozói feladatok ellátásához. A 763 négyzetméter területű földszintes bölcsőde gondozási egységei mellett egy jól felszerelt melegítőkonyha szolgája ki a gyermekeket és helyet kapott egy sószoba is, amely a bölcsődések egészségmegőrzését segíti. Az épülethez 1600 négyzetméteres játszóudvar, 11 férőhelyes parkoló és egy 10 beállós kerékpártároló tartozik. 

 

 

 

Az ünnepélyes átadásról a Williams Televízió Vecsési Magazin című műsora készített összeállítást: