A Dobrovitz csapat sikere Lyonban Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

A Dobrovitz csapat sikere Lyonban
A FEI Fogathajtó Világkupa 2019/2020-as szezonja Franciaországban, Lyonban indult az első fordulóval, ahol Dobrovitz József és csapata fantasztikus eredményt ért el; a harmadik helyen zárt a versenysorozat egyik legerősebb mezőnyében.

A hajtó a versenyt követően elmondta, hogy a fogatban lévő lovak kiválóan teljesítettek, a két első lónak ez volt az első nagy versenye. A fogat a szombati, bemelegítő versenyszámban kicsit veszített a sebességből az egyenesekben, ezt is próbálták kijavítani a vasárnapi, világkupa pontszerző számra.

 


Az új összeállítású fogattal versenyről versenyre lehet kitapasztalni, hogy hogyan lehet a lovakat eredményesebben hajtani – mondta Dobrovitz József, aki vallja, hogy az eredményességet nem kell, az eredménytelenséget nem lehet megmagyarázni.

 

Nagyszerű csapattal utaztak a versenyre, állandó segédhajtó a fogaton József felesége, Dobrovitz Józsefné Mónika. A fogat hátsó segédhajtója, Nagy András mellett, Tóth Máté is részt vett a háttérmunkában. 

 

 

Dobrovitz József hálásan köszöni a támogatók segítségét, hogy be tudott kerülni a TOP 10 hajtó közé, ezzel a világkupa sorozatra is kvalifikálta magát. Mindemellett minden magyar szurkolónak és barátnak is jár a köszönet - nyilatkozta Dobrovitz József.

 

 

 

(Forrás: Fogathajtó Szakbizottság - facebook, Fotók: Horváth Krisztina)