Költözik a Városgondnok - A Városgondnok hírei Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

Költözik a Városgondnok - A Városgondnok hírei
A Városgondnok örömmel értesíti a lakosságot, hogy júniusban új telephelyre költözik. Az ügyfélszolgálatot a költözés nem érinti, a költözés alatt az ügyfélszolgálat zavartalanul az eredeti címen, a Damjanich utca 34. alatt működik.

Az új telephelyen a Városgondnok tervezi egy hulladékudvar létrehozását. Mindez jelenleg egyeztetés alatt áll. A veszélyes hulladékok átvétele várhatóan egy szeptemberi időpontban lesz lehetséges. Részletes tájékoztatót a költözés után tesz közzé a Városgondnok.
 
Házhoz menő lomtalanítás

 

 

Köszönet a lakosságnak

 

Idén április elsejével elindult Vecsésen a házhoz menő lomtalanítás rendszere. Az új rendszer gördülékenyen működik, 2 hónap alatt 30 tonna lom került elszállításra. Ahhoz, hogy a frissen bevezetésre került lomtalanítási rendszer jól működjön, elengedhetetlen feltétel a Városgondnok és a lakosság együttműködése. A Városgondnok ezúton is köszöni a lakosság támogatását. Az eddigi lomtalanítások során minden a korábban kiadott tájékoztató szerint zajlott. Mind a lomok mennyiségének és összetételének tekintetében, mind pedig az időbeosztás terén a lomtalanítást igénybevevő lakosok a megbeszéltek szerint jártak el, így a lomtalanítás gyorsan és egyszerűen történt minden esetben.

 

A Városgondnok lomtalanítási munkájáról sok pozitív visszajelzés érkezett. Online felületen a "Vecsésiek egymás közt" facebook-csoportban is több visszajelzés olvasható azoktól a lakosoktól, akik az elmúlt 2 hónapban már igénybe vették a házhoz menő lomtalanítás szolgáltatást.

 

A házhoz menő lomtalanítás részleteiről a tájékoztató már korábban kiküldésre került. Amennyiben Ön nem kapta meg, hozzájuthat a Városgondnok ügyfélszolgálatán vagy elérheti online a www.v-varosgondnok.hu/lomtalanitas oldalon.

 

Lomtalanítás ütemezése

A házhoz menő lomtalanítás minden évben április 1. és november 30. között érhető el. A Városgondnok kéri a lakosságot, hogy az évvégi torolódás elkerülésének érdekében ne várjanak a határidő legvégéig! Lomtalanítási igény esetén vegyék fel mielőbb a kapcsolatot a Városgondnok ügyfélszolgálatával!

 

Társasházi tapasztalatok az új rendszerrel

A házhoz menő lomtalanítás a társasházakat, valamint Vecsés két lakótelepét is érintette. Több lakásos társasházak esetén a Városgondnok a közös képviselőkön keresztül szervezi meg a lomtalanítást. A közös képviselő gyűjti be a lakosoktól a kitöltött igénylőlapokat, amelyeket áttekintve egyeztet a Városgondnokkal.

 

Kurucz Julianna a Fő utcában egy 30 lakásos társasház közös képviselője. Őt kérdeztük meg a házhoz menő lomtalanítással kapcsolatos tapasztalatokról:

"Nálunk a közgyűlésen került megbeszélésre a lomtalanítás és annak időpontja. A lakók eleinte nem jó szívvel fogadták az új rendszert, azt hogy írni kell egy listát a leadandó lomokról, egy kicsit tartottak az adminisztrációtól. Végül ezzel együtt is könnyedén megoldották az adatlap kitöltését és a lakók minden határidőt betartottak. Az összegyűjtött adatlapokkal felkerestem a Városgondnokot, akik nagyon rugalmasan kezelték a lomtalanítás időpontját. Kitöltöttem a szükséges papírokat, egyszerű és gyors volt az ügyintézés. Megbeszéltük, hogy 8 és 12 óra között fog történni a lomtalanítás. A Városgondnoktól telefonáltak nekem fél nyolckor, hogy hozzák a konténert, nyolc óra előtt kicsivel már le is rakták. Értesítettem a lakókat, hogy megérkezett a konténer, akik elkezdték kipakolni a lomokat. A Városgondnok munkatársai sokat segítettek a pakolásban és náluk volt az adatlap is. Nálunk tökéletesen működött a rendszer. Alig 2,5 óra alatt végzett a házunk a lomtalanítással. A lomtalanítás végére házunkban teljes az egyetértés abban, hogy nagyon jó ez az új rendszer, jobb mint az előző. Az egész folyamat gyorsan és könnyedén zajlott és ami talán a legnagyobb előnye a házhoz menő lomtalanításnak, hogy nem maradt itt a rengeteg hulladék, amit korábban napokig, hetekig fújt a szél.

 

Szeretnék bátorítani mindenkit, ne idegenkedjenek az új rendszertől, mert a házhoz menő lomtalanítás jól működik, sokkal jobb, mint az előző. Mindannyiunk közös érdeke, hogy a lomtalanítás után ne a szétszóródó hulladékok között éljünk napokig, hetekig. Közös képviselő kollégáimnak pedig annyit szeretnék elmondani, hogy a szervezés nem jelentett jelentős plusz munkát, egyszerűen és gyorsan ment a lomtalanítás megszervezése, amit könnyen beillesztettem a napi ügyintézésbe. A magam és a Fő utca 34 lakói nevében elmondhatom, hogy a házhoz menő lomtalanítás bevált, csak ajánlani tudom a többi társasház számára is."

 

 

Vecsési Városgondnok Nonprofit Kft.