Káposztafeszt már 14. alkalommal… Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

Káposztafeszt már 14. alkalommal…
Vecsés Város Önkormányzata és a Német Nemzetiségi Önkormányzat idén szeptember 21-én - a Falusi Búcsút követő hétvégén - már 14. alaklommal rendezi meg országos hírű rendezvényét, a Vecsési Káposztafesztet.

 

A tavalyi évhez hasonlóan a Riska támogatásával a sörsátor előtt már szombat délutántól különböző programokkal várják az érdeklőket. Este ismét az ország ismert lemezlovasai gondoskodnak majd a fiatalok jó hangulatáról.

 

Idén is igyekeztünk az ország legkiválóbb kézműves-kiállítóit felkeresni, törekedtünk arra, hogy valamennyi esetben a készítőket, őstermelőket sikerüljön rendezvényünkre meginvitálni, és kisebb számban vegyenek részt hasonló termékeket forgalmazó kereskedők. Legnagyobb meglepetésünkre több környező országból is megkerestek jelentkezéssel kapcsolatban. Reméljük, ezúttal is sikerült szélesítenünk a rendezvény kínálatát, a színvonalat tovább emelni.

 

A rendőrség kérésének megfelelően az idei évben is számos forgalomkorlátozásra, elterelésre kell számítani a vasárnapi nap folyamán. Idén is igyekszünk a hatóságokkal megtalálni mind lakosság mind pedig a vendégek számára legideálisabb megoldást, számítani lehet a 400-as főút teljes forgalomelterelésére, mely a tavalyi útvonalon várható (Ady Endre utca – Mátyás utca).  Kérjük, aki teheti ezen a napon az említett szakaszt gépjárművel kerülje. 

 

Parkolni az idei évben a Régi Ecseri utca végében kialakított központi parkolóban lehet, innen 5 perc gyalogos sétával közelíthető meg a Feszt.

 

Felhívjuk továbbá a gépjárművel érkező vendégek figyelmét, hogy a környező utcákban tilos megállni, mivel az a forgalomelterelést is akadályozza, illetve a korábbi tapasztalatok alapján az ingatlan tulajdonosoknak is számos kellemetlenséget okozott.

 

A vasárnapi program idén is a 10.30-kor kezdődő - terményáldással egybekötött- szentmisével veszi kezdetét a Falusi Óplébánia templomban, majd 11.30-tól a megszokott (Jókai Mór utca – Kálmán Utca – Fő út, Epres) útvonalon tánccsoportok, iskolák, óvodák, valamint további fellépő csoportok látványos felvonulása indul. Kérjük a felvonulás kísérőit, hogy a menetben csak beöltözve vegyenek részt. A színpadhoz érkezve egy-egy csoport zsűrire gyakorolt összképén is ronthat, ha idegen öltözetben a csoportban más is részt vesz, valamint a menet fotózásánál is zavaró lehet.

 

 

Idén is számos csapat jelentkezett már a főzőversenyre, ezért biztosan nem lesz hiány a finomabbnál finomabb káposztás ételekből.

 

Az idei főzőversenyre helyek még korlátozott számban elérhetők. Jelentkezni a feszt weboldalán található Jelentkezési Feltétek menüpontjából elérhető jelentkezési lappal lehet. A főzőversenyre idén is helyben elkészített káposztás egytálételek nevezhetők. A jelentkezési feltételek számos pontban megváltoztak, ezért kérünk minden jelentkezőt, hogy az új feltételeket ennek megfelelően nagyobb odafigyeléssel olvassa el.

 

Az idei főzőverseny zsűri elnöke BUDAY PÉTER mesterszakács lesz.

 

 

Idén is látogatható lesz a Vecsési Tájház, valamint a Bálint Ágnes Emlékház is. A két külső helyszínen, valamint a színpadi programokon kívül a téren Frühwirth Mihály helytörténeti kiállítás keretében, fotókon mutatja be a vecsési Úrnapi virágszőnyegeket.

 

A gyermekeket idén a Vecsési Tájház is várja kézműves foglalkozásokkal, a házban a kedvet érzők káposztás figurákat és csuhébabát is készíthetnek.

 

 

A téren folyamatos kézműves vásár, hagyományos Dirndl ruha bemutató, káposztapucoló verseny, idén először interaktív tűzoltó bemutató, valamint a terveink szerint a savanyítást korabeli eszközökkel bemutató kis sarok is várja majd az érdeklődőket. A Richter Gedeon Nyrt. támogatásával idén is lesznek ingyenes egészségügyi szűrések. A Német Nemzetiségi Önkormányzat pedig rengeteg káposztás finomsággal készül, standjuknál megkóstolhatjuk többek között a vecsési káposztás lángost, valamint az igazi krumplis fleknit is.

 

Idén is keressük a legjobb vecsési savanyúságokat, valamint az ország legnagyobb káposztáját is.

 

Jelentkezni e-mailben az info@vecsesikaposztafeszt.hu címen, vagy a weblapon található telefonos elérhetőségen lehet.

 

 

Színpadi programok ebben az évben is két színpadon zajlanak. Számos fellépő tánccsoporton, kóruson, gyermekműsoron túl idén biztosan a feszt vendége lesz a Magyar Köztársaság Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett DEMJÉN FERENC, valamint élő koncertet ad az ország számos fesztiválján bizonyító és külföldöd is megjárt OCHO MACHO zenekar.

 

Részletes program:

 

Szombat – RISKA támogatásával

Koncert színpad – korábban: Kék színpad (sörsátornál)

18:00 Rubint Réka

19:00 Dobrády Ákos

19:45 Dj Dominique

21:00 Cooky és M.Gee

22:00 Bárány Attila

23:00 Dj M

 

Tájékoztatjuk vendégeinket, hogy a sörsátor nyitva tartása a programokhoz igazított! Megértésüket köszönjük.

 

Vasárnap

 

10:30  Szentmise és terményáldás a Falusi Ó-Plébánia templomban

11:30  Felvonulás a templomtól a rendezvény helyszínére

(Jókai Mór utca – Kálmán utca – Fő út (Epres) útvonalon)

 

Gasztro színpad – korábban: Zöld színpad (tér közepén)

13:00 Megnyitó – Szlahó Csaba polgármester

13:10 Lohr Kapelle és Sankt Martin Táncegyüttes

13:45 Nánási Népdalkör

14:05 Falusi Nemzetiségi Óvoda tánccsoportja

14:15 Nachtigallen Kórus

14:45 Biatorbágyi Ifjúsági Fúvószenekar és Füzes Néptáncegyüttes

15:15 Duna Művészegyüttes

15:45 Dirndl nemzetiségi ruha bemutató és verseny

16:30 Káposztapucoló bajnokság

17:00 Eredményhirdetés

18:30 Lumpen Klumpen Tánccsoport

19:00 Rocktenors

20:00 Demjén Ferenc műsora

 

Koncert színpad – korábban: Kék színpad (sörsátornál)

13:15 Grassalkovich Antal Általános Iskola tánccsoportja

14:30 Katáng együttes gyerekkoncert

16:30  Cimbali Band

18:30 Ocho Macho élő koncert

 

Sörsátor

20:30-tól Brunner Zenekar - sváb est

 

Vecsési Tájház

Idén nem csak az idősebb, hanem az egészen fiatal korosztálynak is érdemes lesz ellátogatni erre a helyszínre. A házban pedagógusok segítségével a gyerekek különböző ügyességi játékokon vehetnek részt, készíthetnek különböző terményes figurákat, illetve csuhébabát is, míg a felnőttek körbenéznek a tájházban.

A helyszínre ingyenes omnibusz közlekedik 13-18 óra között.

 

Bálint Ágnes Emlékház

10:00 Portéka Színpad - Vau és Miau című előadása

15:00 Görömbő Kompánia - Mesébe szőtt mese, táncba szőtt mese

 

A helyszínre ingyenes kisvonat közlekedik 13-18 óra között. 

 

 

Reméljük idén is mindenki megtalálja számításait a rendezvényen.

 

További bővebb és friss információkat a Káposztafeszt hivatalos facebook oldalán a http://www.facebook.com/vecsesikaposztafeszt teszünk közzé.

Szervezők