Bálint Ágnes Emlékház Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

 

Böbe baba, Mazsola, Frakk, Vízipók, Kukori és Kotkoda — csak néhány azok közül a halhatatlan mesehősök közül, amelyeket Bálint Ágnes alkotott meg és készített belőle televíziós sorozatot vagy mesekönyvet. Az írónő hajdani vecsési otthona - ahol 61 évet élt családjával - 2010 óta megújulva, emlékházként várja a mesék szerelmeseit, legyenek azok mai gyerekek vagy éppen a fenti meséken felnőtt szüleik, nagyszüleik.

 

A mesebeli hangulatú régi házban a földszinti szobák az írónő életét mutatják be eredeti bútoraival, képeivel, használati tárgyaival, írógépével, írásaival, bábjaival, rajzaival, a nevezetes könyvekkel, stb. 
A konyhában a sok régi bútor és használati tárgy között a gyerekek azt tapasztalhatják meg, hogy milyen arany életük van a régi korok emberéhez képest: itt Bálint Ágnes élete mellett egy picit a kultúrtörténetbe is bepillanthatnak. 
Az emeleti játékszobában az egyik lánya által gyűjtött régi játékokból nyílt kiállítás. Emellett itt a gyerekek játszhatnak, rajzolhatnak.

 

A mesehangulat mellett a kertben játszani is lehet: ha valaki olyankor jön látogatóba, amikor szép az idő, ugrálhat a gumiasztalon, kerekezhet a gokarttal, szappanbuborékot fújhat, és egyéb játékokkal próbálhatja ki ügyességét. (A kertben még messze nincs kihasználva minden lehetőség; az anyagiak függvényében évről-évre gazdagodik és szépül).

A vecsési önkormányzat segítségével az emlékház teraszán időnként terasz-színházi-, vagy bábszínházi előadásokat tartanak.

 

Elérhetőség

 

Cím: 2220 Vecsés, Barcsai utca 1.

Tel.: (06-29) 350-676, (06-20) 383-4339

e-mail: balintagnes.emlekhaz@gmail.com

web: www.balintagnesemlekhaz.hu