VII. Bálint Ágnes Mesefesztivál Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

VII. Bálint Ágnes Mesefesztivál
Május 18-19-én lesz a VII. Bálint Ágnes Mesefesztivál. A rendezvény ezúttal a 7-es szám bűvkörében zajlik és számos érdekes játékkal, programmal várják majd az érdeklődőket. A Mesefesztivál fő helyszíne a Bálint Ágnes Kulturális Központ és az előtte lévő tér, valamint a Bálint Ágnes Emlékház, ahová idén is kisvonat szállítja majd az utasokat.

A Mesefesztivál szervezői a következőképpen invitálnak minden érdeklődőt az idei rendezvényre: 

Idén is rengeteg játékkal, attrakcióval, sztárfellépőkkel várjuk a családokat kivételesen május 18-19-i hétvégén. Nem maradhat el természetesen a pontgyűjtőjáték sem, ahol hétpecsétes titkot fejthetnek majd meg a gyerkőcök hét helyszínen. A játékot leggyorsabban teljesítők most is meglepetés ajándékra számíthatnak. 

Most is rengeteg ingyenes játékot és attrakciót próbálhatnak ki a gyermekek: Népi játékpark, Légvár, Party fajátékok, Óriás építőkockák, Hét vezér akadálypálya, Buborék Tündér, Gammel kör, Labirintus útvesztő - a kalandos honfoglalás, Furfangos népi játékok, Sárkányverő, Hét vezér gyakorló küzdőtér, Tekerős gokartok, Pedálos Frédi-Béni járművek, Bábjáték automata, Mazsola Játszóház, Bau-Styl rajzrekord.

Meseíró pályázatunk részletes kiírását itt érhetitek el, írjátok meg történeteteket, idén először több kategóriában is várjuk a nevezéseket a kis manóktól (10 éves korig), a nagy manóktól (10-18 éves korig) és az örök gyerekektől (18-99 éves korig).

Készülünk egy nagy meglepetéssel is, érkezik egy olyan mesekönyv, mellyel örök emléket szeretnénk állítani a Bálint Ágnes Mesefesztiválnak, és méltóképpen tisztelegni Bálint Ágnes élete és hagyatéka előtt. Részletek a helyszínen a szombati könyvbemutatón és közönségtalálkozón!

Várjuk a kicsiket és nagyokat május 18-19-én a VII. Bálint Ágnes Mesefesztiválra, ahol az igazi, életnagyságú BÁKK Manóval is találkozhattok!

Részletes program:

Szombat

09:00-tól – Megnyitó

Aranygyapjú interaktív színház/játék – Kotkoda színpad

11:00 – Napraforgó Meseszínház  - Tündérmanó – Emlékház

12:00 – Bóbita együttes – Kukori színpad

13:00 – Apacuka zenekar – Mazsola színpad

15:00 – Mazsola és Tádé előadás – Emlékház

16:00 – Nefelejcs Bábszínház – Sündisznócska lovagol – Kukori színpad

17.00 - Meglepetés könyvbemutató - híres kortárs meseírókkal

17.30 - Közönségtalálkozó, dedikálás

18:00 – Alma együttes – Mazsola színpad

 

Vasárnap

Aranygyapjú interaktív színház/játék – Kotkoda színpad

11:00 – Kalap Jakab – Ebengubák – Emlékház

12:00 – Bóbita együttes – Mazsola színpad

15:00 – Óperenciás Bábszínház - Hófehérke és a hét törpe – Kukori színpad

15:00 – A kis hableány – Emlékház

16:00 – Belvárosi Betyárok – Mazsola színpad

17:00 – MiaManó Színház – MiaManó Manóföldén – Kukori színpad

18:00 – Malek Andrea és az Eszement Meseband – Mazsola színpad

 

Támogatóink: Vecsés Város Önkormányzata, HungaroControl, Vecsési MesterCenter, Pátria Takarék, CIB Bank, Bau-Styl Kft., Budapest Airport, Manó Könyvek, Bálint Ágnes Emlékház, Élményjáték Kft.,Lakner Ponyva, Logikó-P Játék, Róder Imre Városi Könyvtár, Market Centrál, Vecsési Tájékoztató, Vecsés Hírek, Williams Televízió, Dabas Rádió.