Vigyázz, kész, pénz! Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

Vigyázz, kész, pénz!
Nagy sikerrel zárult a K&H Vigyázz, kész, pénz! diákoknak megrendezett pénzügyi vetélkedője. Közel 600 iskolából majdnem 10 ezer diák, 2423 csapatot alkotva indult az idei tanévben megrendezett versenysorozaton. A megmérettetésen a vecsési Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium két csapata, különböző korcsoportokban második lett.

A 7-8. osztályosok felkészítője Mayer-Timári Júlia,  míg a 9-11. osztályosok csapatvezetője Molnár Márta volt.

 

A májusi döntőbe négy korcsoportból és nyolc régióból 1-1 csapat jutott be, a győztesek pedig miskolci, hajdúszoboszlói, békéscsabai és zalaegerszegi csapatok lettek.

 

A versenyt a K&H társadalmi felelősségvállalásának részeként még 2010-ben indította el, azóta a program jelentős növekedést ért el, már több mint 71 ezer általános és középiskolás diák vett részt a vetélkedőben.” - mondta Horváth Magyary Voljč Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója. Tavaly ősszel és idén februárban került sor a mostani vetélkedősorozat első és második fordulójára, amelyet a regionális középdöntők követtek. Onnan négy korcsoportból nyolc régióból 1-1 csapat jutott be a május 10-én és 11-én megrendezett döntőbe. “A diákok 3-5 fős csapatokat alkotva ismerkedhettek meg többek között a digitális bankolás fortélyaival, a bankbiztonsággal, valamint a megtakarítások fontosságával” – fogalmazott Horváth Magyary Voljč Nóra.

 

Az 3-4. osztályosok korosztályában a miskolci “Bitangok” lettek az első, megelőzve a Balatonalmádiból érkezett “B.coin” és a szegedi “PénzÜgyesek 12” csapatát.

 

Az 5-6-osok versenyében a hajdúszoboszlói “Pénznyerők 5” szerezték meg az első helyet, a dogobó második fokára a sóskúti “Okos Tóbiások”, a harmadikra pedig a tapolcai “PÉNZügyesek” állhattak fel.

 

A 7-8. osztályban járó fiatalok megmérettetésén a békéscsabai “5 euró” néven szereplő csapat lett a befutó. Ezüstérmes lett a vecsési “Számoló gepárdok”, a bronzot pedig a pécsi “Főmacik” kaphatták meg.

 

A 9-11. osztályosok versengéséből a zalaegerszegi „Kahoothackerek” jöttek ki győztesen. Őket a vecsési „Profi Befektetők” és a hajdúböszörményi „Hozamvadászok” követték.

 

A K&H izgalmas, digitális nyereményekkel készült a győztesek számára: többek között segwayt, mediapadet, pocketbookot, okosórát nyerhettek a gyerekek. A győztes diákokat és csapatokat felkészítő pedagógusok vagy szülők és az iskolák is díjazásban részesültek.