Vecsési sikerek a Felnőtt Ökölvívó Országos Bajnokságon Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

Vecsési sikerek a Felnőtt Ökölvívó Országos Bajnokságon
Két aranyéremmel és négy bronzéremmel zárták a Vecsési Ökölvívó Szakosztály sportolói a Felnőtt Ökölvívó Országos Bajnokságot. A Vecsés SE mind a hat versenyzője érmet szerzett, ezzel az összetett csapatverseny harmadik helyén végeztek.

Akikre büszkék lehetünk:

 

Tarnóczy Tamara (51 kg) ifiként indult el a felnőttek között, és az ifi magyar után a felnőtt magyar bajnokságot is megnyerte, így két magyar bajnoki címet szerzett egy éven belül. Az elődöntőben az óriási motivációval küzdő Hachbold Judit ellen jutott tovább, a döntőben pedig a regnáló magyar bajnok Beri Krisztina ellen sikerült szoros mérkőzésen győznie.

 

Szűcs Szabina (57 kg) az elődöntőben az ifi 57 kilogrammos magyar bajnok Sipos Hajnalkával került ringbe. A döntőben a már jól ismert Benke Sára volt ismét Szabina az ellenfele, akivel szemben sikerült Szabinának nyernie, így zsinórban a hatodik felnőtt magyar bajnoki címét szerezte meg.

 

Szűcs Szabina győzelme

 

Kiss Bettina (57 kg) ifiként indult el a felnőtt OB-n, ráadásul egy súllyal feljebb. Az elődöntőben rögtön a magyar bajnok Benke Sárával bokszolt, s végül az ellenfele nyerte a meccset.

 

Kiss Olimpia (60 kg) a selejtezők során megnyerte élete első magyar bajnoki meccsét, majd az elődöntőben a magyar bajnok Pribojszki Katával került szembe. Olimpia többet mutatott, mint a tavalyi OB-n, amit tudott megtett, de a mérkőzést Pribojszki Kata nyerte.

 

Horog Tímea (64 kg) is megnyerte első magyar bajnoki meccsét, majd komoly csatára kényszerítette az elődöntőben a többszörös magyar bajnok Papp Nikit. Ezen az OB-n egy bronzéremmel büszkélkedhet.

 

Mátyás Krisztiánnak (57 kg) a honvédos Bundovics István volt az ellenfele, az összecsapást végül Bundovics nyerte meg.

 

Ezzel lezárultak az idei Országos Bajnokságok. Vecsésre idén öt magyar bajnoki arany, két ezüstérem és hat bronzérem jutott.

 

A siker a kiváló edzőknek is köszönhető: Hajdú Tamás, Mikus Ferenc, Kiss László és Kostyalik Roland.

Szakosztályvezető: Seres Attila

 

 

Hajrá Vecsés!

 

 

 

(Forrás: MTI, facebook. Kép: Vecsési Ökölvívó Szakosztály - facebook)