Vecsési Magazin Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

Vecsési Magazin
A Williams Televízió Vecsési Magazin című műsorának 2020. május 22. pénteki adásának tartalmából:

  • A koronavírus-járvány veszélyhelyzete bár továbbra is fennáll, számos enyhítő intézkedés lépett már életbe az elmúlt napok során. A részletekről Szlahó Csaba polgármester adott tájékoztatást.
  • Az enyhítő intézkedéseknek köszönhetően, újra a megszokott nyitvatartással fogadhatják vásárlóikat az üzletek. Vecsés egészségügyi ellátásában is történt pozitív változás az elmúlt időszakban.
  • Kitelepítés 74. évfordulója alkalmából koszorúzást tartottak szűk körben a Szent Kereszt templomnál, valamint a vasútállomáson elhelyezett emléktáblánál. A megemlékezésen részt vett a városi önkormányzat, a Német Nemzetiségi Önkormányzat, a Kulturverein Wetschesch, valamint a Vecsés Óváros Egyházközség képviselője is.
  • Ezen a héten zajlottak a szolfézs alapvizsgák a Vecsési Zeneiskolában. Az intézmény igazgatójával még a számonkérés előtt beszélgettünk. Rainer-Micsinyei László tájékoztatott a beiratkozásról és a bizonyítványosztásról is.
  • Március 16-ától lépett életbe a tantermen kívüli, digitális oktatás az iskolákban. Az eddigi tapasztalatokról, valamint a beiratkozásról Veszprémi Klára, az Andrássy Gyula Általános Iskola igazgatója nyilatkozott.
  • A koronavírus-járvány veszélye miatt, még nem fogadhat olvasókat a Róder Imre Városi Könyvtár. Az intézmény dolgozói azonban egy áthidaló megoldással, online rendeléssel továbbra is tudnak könyveket biztosítani a tagok számára.
  • A koronavírus-járvány miatt elhalasztották a Wetschescher Nachtigallen Kórus 25-ik születésnapi ünnepségét. Május 9-én egy nagyszabású eseményt tartottak volna a Bálint Ágnes Kulturális Központban. A jubileumi évfordulót várhatóan ősszel tartják meg.
  • Pontosan egy évvel ezelőtt mutatta be a Színe-Java Színtársulat Csukás István: Vakáció a halott utcában című színdarabját a Bálint Ágnes Kulturális Központban. A forgatókönyvet írta és az Andrássy Iskola színjátszó szakköröseinek előadását rendezte Veszprémi Klára. Részleteket láthatnak a 2019-ben bemutatott színdarabból.