Vecsési Magazin Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

Vecsési Magazin
A Williams Televízió Vecsési Magazin című műsorának 2020. február 14. pénteki adásából:

  • Véget ért a 2019/2020-as tanév első fele. A vecsési általános iskolák igazgatói nyilatkoznak a félévi eredményekről és az intézményekben zajlott főbb eseményekről.
  • Lezárult a tanév első fele a Vecsési Zeneiskolában is. A diákok értesítőt kaptak a félévi eredményeikről.
  • Farsangi ünnepséget tartottak a Tipegők Bölcsődében. A gyerekek változatosabbnál-változatosabb jelmezeket öltöttek magukra, és az ünnepi fánk sem maradhatott el ebből az alkalomból.
  • Szombaton rendezték meg az Epresben a VII. Vecsési Böllérversenyt. Az eseményen tíz csapat mérette meg magát. Jegenyei István séf, a rendezvény zsűrielnöke a verseny félidejében nyilatkozott.
  • Huszadik alkalommal rendezte meg idén a Székely-Magyar Farsangi batyus bált az Orbán Balázs Erdélyi Kör. Február 8-án a Bálint Ágnes Kulturális Központban fellépett többek között a Labdarózsa Népdalkör és Citerazenekar, a Ramaela Hastánc csoport. A zenét a Siculus Zenekar biztosította.
  • Dr. Gucsik Arnold kozmokémikus professzor, a NASA volt kutatója, az ESA tudósa tartott előadást február 6-án a Bálint Ágnes Kulturális Központban. A professzor a Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium földrajz tanára, Kárpáti Szilvia meghívására érkezett Vecsésre. Dr. Gucsik Arnold világszerte elismert szaktekintély. A monori József Attila Gimnáziumba járt iskolába, majd a világ számos országában bővítette tudását. Névjegy című rovatunkban ezúttal vele beszélget Szappanos Krisztina.
  • Tart még a felkészülési időszak a Vecsési Futball Clubnál. Vincze Gábor vezetőedzőt kérdeztük a csapatban történt változásokról és a jövőbeni célokról.