Vecsési Magazin Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

Vecsési Magazin
A Williams Televízió Vecsési Magazin című műsorának 2019. február 15. pénteki adásának tartalmából:

  • Február 2-án a Svábbállal kezdődött meg a Német Nemzetiségi Önkormányzat idei eseménynaptára. A legközelebbi programjuk márciusban a hagyományos Rétesevés lesz.
  • Lezárult az iskolákban a 2018-2019-es tanév első fele. A Grassalkovich Antal Német Nemzetiségi és Kétnyelvű Általános Iskolában számos intézményi felújítás történt az elmúlt hónapokban, miközben tartalmas oktatási- és kulturális élet zajlott a diákok számára.
  • Örökös „Öko-iskola” lett a Halmi Telepi Általános Iskola, és számos családias hangulatú rendezvény tette változatossá a tanév első felét. Az intézmény még mindig tanárhiánnyal küzd, de a tantestület igyekszik megoldani ezt a problémát.
  • Eseménydús félévet zártak az Andrássy Gyula Általános Iskolában. Az intézményben jelenleg nincs szaktanár hiány, de számos jövőbeni fejlesztési tervet szeretnének megvalósítani a második félévben, amihez a tantestület bővítésére lehet szükség.
  • (A Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium első félévét az intézmény igazgatónője, Sztyehlikné Hegyi Krisztina a következő adásunkban értékeli.)
  • Ezen a héten megkezdődtek a városi tanulmányi versenyek. A diákok generációról-generációra, közel három évtizede mérik össze tudásukat Vecsés minden oktatási intézményéből.
  • Folytatódnak a „Falusi esték Vecsés városában” programsorozat. „Becenevek és ragadványnevek a vecsési svábok körében” címmel tart előadást február 25-én Frühwirth Mihály. A Kulturverein elnöke a Fő út 49-be invitálja az érdeklődőket 18 órára.
  • Február 14-én ünnepelte 60-ik születésnapját a Williams Televízió tulajdonosa, a Dinoszaurusz Band és a Shadows Band oszlopos tagja: Kortye Vilmos. A Vecsési Magazin hat évvel ezelőtt készített vele portét annak alkalmából, hogy 2013. június 14-én, a városi ünnepségen „Elismerő Oklevél” kitüntetésben részesült. Adásunkban megismételjük ezt a stúdióbeszélgetést.
  • Egy bronzéremmel tértek haza a Bocskai Emlékversenyről a Vecsési Ökölvívó Szakosztály tagjai. Szűcs Szabina ezen a megmérettetésen is dobogóra állhatott. Az öklözők és a sportbarátok már egy újabb eseményre készülnek: február 23-án amatőr és profi bokszolók lépnek ringbe Vecsésen.