Vecsési Magazin Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

Vecsési Magazin
A Williams Televízió Vecsési Magazin című műsorának 2019. január 11. pénteki adásának tartalmából:

Mai adásunkban visszatekintünk az elmúlt év néhány fontos eseményére.:

  • Megtisztelte jelenlétével a Vecsésen rendezett Holdújév Fesztivált a Kínai Népköztársaság Magyarországra akkreditált rendkívüli és meghatalmazott nagykövete. DUAN Jielong tavaly februárban exkluzív interjút adott a Vecsési Magazinnak.
  • 2018 március 26-án átadták a Halmi Telepi Általános Iskola új épületszárnyát. Az intézmény négy tanteremmel, valamint foglalkoztató helyiségekkel és vizesblokkokkal egészült ki.
  • 2018 márciusában letették az új vecsési bölcsőde alapkövét a Damjanich utcában. Az intézmény a Semmelweis Bölcsődéhez tartozik majd és mintegy 56 gyermek befogatására lesz alkalmas.
  • 2018 júliusában ünnepélyesen átadták a forgalomnak a felújított Róder Imre utcát és a Kereszt utcát. Az eseményen a nyári napközis táborból érkező gyerekek aszfaltrajzokat készítettek, amit a város vezetése díjazott. Az átadáson részt vett Szlahó Csaba polgármester és Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő is.
  • Tavaly ősszel elkészült a futópálya a Kispataknál. A továbbiakban újabb, sporttal kapcsolatos beruházásokat terveznek a Sándor tanyán. A részleteket Szlahó Csaba polgármester ismertette szeptemberben.
  • Sajtótájékoztatót tartottak ősszel az „Egészséges Budapest Program” keretében a Vecsési Szakorvosi Rendelőintézet épülete előtt. A program során – az önkormányzat 10%-os hozzájárulásával - mintegy 293 millió forintot fordít majd a Vecsési Egészségügyi Szolgálat orvostechnológiai berendezések korszerűsítésére és az informatikai rendszer modernizálására.
  • Elektromos töltőállomást adtak át 2018 szeptemberében Vecsésen a Fő útnál. Az ünnepélyes eseményen Szlahó Csaba polgármester és Várszegi Csaba, a Környezetvédelmi Bizottság elnöke mondott beszédet.
  • Minden eddiginél több látogatója volt a XVIII. Vecsési Káposztafesztnek. A szervezőbizottság elnökét, Alattyányi Istvánt kértük a rendezvény után egy rövid értékelésre.  
  • Kivételes jubileumot ünnepelt Vecsés 2018-ban. Június 14-én volt az újratelepítés 232. évfordulója, és Vecsés első okleveles említésének 700. jubileuma. A városi ünnepségen kitüntetéseket adtak át, emléktáblát avattak, valamint átnyújtották az aranyérmeket és elismerő plaketteket a Vecsési Kézilabda Szakosztály felnőtt férfi csapatának.