Vecsési Magazin Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

Vecsési Magazin
A Williams Televízió Vecsési Magazin című műsorának 2018. október 19. pénteki adásának tartalmából:

  • Október 12-től megváltozott a forgalmi rend a nagysorompónál. A lakosoknak egy hét áll rendelkezésükre ahhoz, hogy megszokják a módosításokat. Ezután aki a tiltás ellenére mégis bekanyarodik a Dózsa György útról a Lőrinci út irányába, vagy a Lőrinci útról a sorompó felé, az mintegy 50 ezer forintos bírságra számíthat.
  • Szeptember végén megkezdődött a Grassalkovich Antal Német Nemzetiségi és Kétnyelvű Általános Iskola tornatermének tetőszerkezet-felújítása. A tornaterem régóta beázott, és egy pályázat kapcsán most van lehetőség a tetőszerkezet cseréjére. Az iskola igazgatónője elmondta, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell a diákok számára a mindennapos testnevelést.
  • Felnőttképzés, pályaorientáció és gyakorlati képzés egyaránt szerepel a Vecsési Ipartestület jelenlegi programjában. A következő terv egy képzési központ létrehozás a Fő úton. A részletekről Skribek Pál, az Ipartestület elnöke nyilatkozott.
  • Meghosszabbított jelentkezési határidővel, továbbra is munkatársat keres a Vecsési Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat. Az óvodai és iskolai szociális segítő lenne az egyik híd az oktatási-nevelési intézmények és a Családsegítő Szolgálat között.
  • A 2018-as évet a nemzetpolitikai államtitkárság Mátyás király-emlékévnek nyilvánította. Az emlékévet indokolja Mátyás királlyá választásának 560. évfordulója, valamint, hogy idén ünnepeljük születésének 575. évfordulóját is. A Róder Imre Városi Könyvtár több programmal is készült erre az eseményre.
  • Október 24-én lesz Bálint Ágnes halálának 10. évfordulója. A József Attila-díjas író, szerkesztő, dramaturg több mint 60 évig élt és alkotott Vecsésen. Nevéhez – többek között - olyan mesefigurák megszületése fűződik, mint Frakk, Kukori és Kotkoda, Mazsola és Tádé… „Múltidéző” rovatunkban felidézünk egy róla szóló beszélgetést, melyet egyik lányával, Németh Ágnessel rögzítettünk 2012-ben, az írónő születésének 90. évfordulóján.
  • Számos akadályt kellett elhárítania a Vecsési Kézilabda Szakosztálynak az elmúlt időszakban. Bár a lányok jól szerepelnek a versenyeken, az NB1-be jutott férfi csapatnál edzőváltás történt, és a felkészüléshez is új helyszíneket kellett keresni a Grassalkovich Iskola tornatermének tetőfelújítása miatt.
  • 1:1-s döntetlent játszott a Vecsési Futball Club legutóbbi mérkőzésén a VS Dunakeszi ellen. Az első játékrészben még az ellenfél vezetett, de a második félidőben sikerült kiegyenlítenünk. A következő bajnoki összecsapást október 20-án, szombaton játssza a VFC, az ellenfél a Törteli KSK lesz.
  • Versenyekről jöttek, versenyekre mennek a Vecsési Karate Szakosztály tagjai. Az elmúlt időszakban elsősorban a gyermek sportolók méretik meg magukat szép eredménnyel. A felnőttek a jövő évi világbajnokságra készülnek.