Vecsési aktuális – videó interjú Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

Vecsési aktuális – videó interjú
A polgármester szerint kiállta a próbát a város intézményrendszere a járványhelyzet idején. Szlahó Csaba a fokozatos újrakezdésről, a közösségi eseményekről és az ismét aktuálissá vált szúnyoggyérítésről nyilatkozott a Williams Televízió Vecsési Magazin című műsorában.

 

A polgármester többek között arról beszélt, hogy az elmúlt, nehéz időszakban az önkormányzat ügyfélfogadása folyamatos volt és az intézményeik a jogszabályok betartása mellett ellátták a feladatukat. A Bálint Ágnes Kulturális Központ pedig arra használta ki a zárva tartás idejét, hogy felújították a színháztermet és az előtér is új arculatot kapott.

 

Szlahó Csaba a rendezvényekkel kapcsolatban elmondta, hogy július 1-jén ünnepli Vecsés várossá válásának 20-ik évfordulóját. Nagy ünnepségsorozatot terveztek, de a jogszabályi feltételek olyan előírásokat tartalmaznak, amelyeket most nem tudnak biztosítani, így ezt az eseményt a jövő évre halasztották. A Káposztafeszt szervezése készen áll, s bízva abban, hogy augusztus 20-a után esetleg enyhítenek a rendezvényekkel kapcsolatos korlátozásokon, remélik, hogy azt már meg tudják valósítani – tette hozzá a polgármester.

 

Az aktuális rendelkezések értelmében június 15 után ismét lehet képviselő-testületi üléseket tartani, így Vecsés Város Önkormányzatának képviselő-testülete hamarosan ismét összeül a Polgármesteri Hivatal dísztermében.

 

Az aktuális hírek között a polgármester arról is beszélt, hogy már megrendelték az idei első szúnyoggyérítést, melyet az időjárási körülményektől függően, a jövő hét folyamán, légi úton végzetetnek majd el.