Vecsési aktuális - Polgármesteri tájékoztató - videó interjú Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

Vecsési aktuális - Polgármesteri tájékoztató - videó interjú
A koronavírus-járvány időszakában számos plusz teher hárul mindenkire. Az önkormányzat segítséget nyújt az időseknek, rászorulóknak egyaránt. A város aktuális híreiről Szlahó Csaba polgármester ad tájékoztatást.

 

Szlahó Csaba a WTV Vecsési Magazin című műsorának elmondta, hogy a második hetébe jutottunk ennek a rendkívüli időszaknak. Továbbra is arra kér mindenkit, hogy tartsa be az egészség megóvása, valamint a járvány megfékezése érdekében hozott intézkedéseket.

 

A polgármester hangsúlyozta: a mi feladatunk, hogy ellássunk minden elesettet, így az önkormányzati vonal bárki számára elérhető.

 

Vecsés Város Önkormányzata már korábban is felhívta a 70. életévüket betöltött vecsési lakosok figyelmét, hogy saját érdekükben tartózkodjanak otthon. Aki ezt vállalja, annak ellátásáról a Kormány döntése alapján a polgármester gondoskodik.

 

Akinek nincs segítő családtagja, szomszédja stb., az jelezze az ellátási igényét az

 

Önkormányzati vonal: 06/80-981-121, 

munkanapokon 08:00-16:00 óráig, hétvégén 09:00-12:00 óráig

vagy a Polgármesteri Hivatal Titkárságán:

06/29-555-211, 06/29-555-206, 

elektronikus úton: titkarsag@vecses.hu e-mail címen.

 

Az ellátás lehet: bevásárlás, gyógyszerkiváltás, melegétel biztosítása térítés ellenében.

 

Szlahó Csaba az interjúban kiemelte, hogy segítségnyújtás szempontjából nem kőbe vésett sem az életkor, sem az élethelyzet, így akinek csak tudnak, segítenek.  

 

Mindazok, akik eddig ingyen étkeztek az intézményekben valamilyen oknál fogva, azok továbbra is ingyen étkeznek. Azok, akik rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesültek, azok automatikusan megkapják az ételt, de el kell menniük az adott intézménybe érte.

 

…Ha a gyermek nem Vecsésre, hanem Budapestre vagy másik településre járt iskolába, de járt neki az ingyenes étkeztetés, akkor a továbbiakban itt, helyben fogja megkapni az ellátást. Ehhez azonban be kell mennie a legközelebbi intézménybe és ki kell töltenie az igénylőlapot. A Központi Konyha folyamatosan dolgozik és dobozolva adják ki vagy szállítják az ételt – tájékoztatott a polgármester.

 

Vecsésen több bolt és patika vállal ebben az időszakban házhozszállítást. Ezeknek az üzleteknek, gyógyszertáraknak a listája, valamint a háziorvosok és intézmények elérhetőségei INNEN letölthetők. A táblázat folyamatosan frissül.

 

Szlahó Csaba az interjúban hozzátette, hogy a közterületek fertőtlenítését folyamatosan végzik. A piac is nyitva lesz a továbbiakban, mert egy fontos, szabadtéri élelmiszerforrás. Azonban a piacon is ajánlott betartani a sorban állásnál javasolt 2 méteres távolságot.

 

A polgármester elmondta, hogy jelenleg három személy van házi karanténban megfigyelés alatt, de a jelenlegi adatok szerint nincs igazolt koronavírusos beteg Vecsésen.

 

Szlahó Csaba végül megköszönte az önkéntes segítségnyújtók közreműködését, majd kiemelte: folyamatosan figyelik az országos eseményeket, rendelkezéseket és ezekhez, valamint a helyi igényekhez igazodva segítik a lakosságot.

 

A helyi operatív munkacsoport tagjai folyamatosan egyeztetnek egymással és minden fontos információt eljuttatnak a lakosság számára.  

 

 

 

(kép: WTV)