Újabb egyeztetés a polgármesterek között Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

Újabb egyeztetés a polgármesterek között
Maglód, Vecsés, Ecser, Gyömrő és Üllő közösen arról döntött korábban, hogy a jövőben egymással összehangoltan oldja meg az öt településen fellépő, fejlesztésekkel, infrastrukturális kérdésekkel kapcsolatos problémákat.

 
Tegnap délután újra összeültünk, ezúttal csatlakoztak hozzánk az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a NIF Zrt. munkatársai, valamint dr. Szűcs Lajos, a térség országgyűlési képviselője is - olvasható Üllő Város Önkormányzatának beszámolójában. 
 
A mostani egyeztetés fő témái az ipari területeink feltárása mellett a településeinket összekötő kerékpárút-hálózat, valamint a helyközi tömegközlekedés fejlesztésének lehetséges irányai voltak. Ezek tipikusan azok a problémák, amik mind az öt településen jelen vannak, és “házon belül” nem, csakis összehangoltan, egymással együttműködve oldhatók meg.
 
 
Az ipari beruházások közlekedésfejlesztése továbbra is napirenden volt, ahol mindannyian kiemeltük: a jövőben a lakossági közlekedést élesen szét kell választanunk a teherforgalomtól, meg kell találnunk a módját, hogy fejlődő városaink lakosai kényelmesebben érjék el az útcsatlakozásokat, a leendő ipari fejlesztések hatalmas teherforgalma ne zúduljon rá és ne keveredjen össze a jelenleg is akadozó személyautó forgalommal.
 
A megoldás felé vezető út első lépése egy mind az öt települést érintő, átfogó hatástanulmány készítése a lakossági-közösségi-teherforgalmi közlekedés fejlesztésére.
 
 
Két hét múlva Gyömrőn folytatjuk az egyeztetést, addigra feltárjuk, melyik településen milyen problémákat okoz a nem megfelelő közösségi közlekedés, így hamarosan ezek alapján készülhet az átfogó hatástanulmány.
 
 
Az öt település közötti együttműködésről folyamatosan közösen tájékoztatjuk a lakosságot, hiszen mindannyiunk érdeke a harmonikus és hatékony együttműködés!

 

 

A polgármesterek közötti egyeztetésről Szlahó Csaba polgármester nyilatkozott a Williams Televízió Vecsési Magazin című műsorában. Az interjú megtekinthető a WTV-n, szeptember 17-én, pénteken, 18.00 órai kezdettel. 

 

 

 

 

(fotók: Szappanos Krisztina)