Tüdőszűrés Vecsésen Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

Tüdőszűrés Vecsésen
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosokat, hogy 2018. május 3-ig munkanapokon 8.00 órától 18.00 óráig tüdőszűrést tartunk Vecsésen. A szűrés időpontja dátumok szerint: 2018. április 17; 18;19;20;23;24;25;26;27; május 02;03. A tüdőszűrés helye: Vecsés, Károly u. 2., a régi felnőtt könyvtár épülete.

A SZŰRÉS MODERN KORSZERŰ GÉPPEL TÖRTÉNIK.

 

2014. január elsejétől új jogszabályok léptek érvénybe.

A 40 év feletti lakosoknak évente egy alkalommal továbbra is ingyenes a tüdőszűrés, azonban ez már nem kötelező, a vizsgálatra való jelentkezés önkéntes.

Munkaalkalmassági vizsgálathoz, illetve 40 éves kor alatt a vizsgálat díja 1700 Ft, melynek befizetése postai csekken történik. A csekket a szűrőállomás dolgozói biztosítják. A vizsgálatot követően, kb. három héten belül, postai úton leletet küldünk. Akinek leletre van szüksége, attól egy saját névre megcímzett, és felbélyegzett válaszborítékot is kérünk. Kissé talán körülményesnek tűnik a lelethez jutás, de ezeket a szabályokat nem mi hoztuk, és még mindég, ez a legkényelmesebb mód a tüdőszűrés eredményének megszerzésére.

 

Továbbra is ajánlott (és ingyenes) évente egy alkalommal a tüdőszűrés a vonatkozó kormányrendeletben meghatározott körnek:

- hajléktalanok

- hajléktalanok nappali melegedőjének és éjjeli menedékhelyének dolgozói

- utcai szociális munkát végzők

- népkonyha formájában nyújtott étkezésben foglalkoztatottak

- büntetés-végrehajtási intézetek fogvatartottakkal közvetlenül érintkező dolgozói

- befogadó állomások és közösségi szállások dolgozói

- rendőrségi fogdák és őrzött szállások dolgozói

- az egészségügyi intézmények patológiai és sürgősségi osztályainak egészségügyi dolgozói

- egészségügyi szolgáltatók mikrobiológiai laboratóriumainak egészségügyi dolgozói

- tüdőgyógyászati járó beteg- és fekvőbeteg-ellátást végző egészségügyi dolgozók

- büntetés-végrehajtási intézetek fogvatartottjainál a befogadás napjától számított 15 napon belül, valamint a befogadás napjától számítva évente egy alkalommal

- TBC-s betegekkel érintkező személyek

 

A tizennégy és tizennyolc év közötti gyermekek szűrése szintén ingyenes, ennek feltétele egy orvosi beutaló (iskolaorvos, gyermekorvos, háziorvos), és szülői beleegyező nyilatkozat, mely a helyszínen megoldható.

Ne feledje: tünetek nélkül is lehet beteg. A tüdőszűrést a TBC időbeni felfedezésére vezették be, de sok más tüdőbetegség is kimutatható vele, mielőtt azok még tüneteket okozhatnának.

 

Az időben felismert betegség, jobb eséllyel gyógyítható!

 

 

A tüdőszűrő állomás nevében:

 

Szalai Gyula sk.

ernyőfényképszűrő szolgálat vezető