Tanuszoda és kézilabda munkacsarnok épül Vecsésen - Újabb mérföldkövek a város fejlődésében Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

Tanuszoda és kézilabda munkacsarnok épül Vecsésen - Újabb mérföldkövek a város fejlődésében
Több jelentős beruházás is várható Vecsésen, mivel a hosszas előkészítő munkálatokat követően, a kormány fedezetet biztosít egy járási tanuszoda és egy kézilabda munkacsarnok építésére – tájékoztatott Szlahó Csaba polgármester.

A fenti beruházások állami támogatása Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő közbenjárása nélkül, nehezen valósulhatott volna meg. A kézilabda munkacsarnok a Halmi Telepi Általános Iskola udvarán, a jelenlegi, elhasználódott műfüves pálya helyén épül majd meg, és már kész tervekkel, építési engedéllyel rendelkezik.
A vecsési járási tanuszoda építése szempontjából több helyszín is szóba jöhet, az elkövetkezendő hónapokban választjuk ki a legalkalmasabbat.
Ez a két beruházás újabb jelentős előrelépés mind a város, mind a térség fiatalsága és sportszerető lakossága életében – tette hozzá a polgármester.  

 

A vecsési kézilabda munkacsarnok látványterve

 

Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő elmondta, hogy a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program II. ütemének keretében összesen 65 településen épül tanuszoda vagy tornaterem az országban, illetve történik tanterem fejlesztés. A tanuszoda fejlesztések előfeltétele, hogy az érintett önkormányzatok a fejlesztés helyszínéül szolgáló ingatlanokat ingyenesen az állam tulajdonába adják.

 

A beruházások megvalósítására 2018-ban a kormány összesen legalább 16 milliárd 380 millió forintot fordít, ebből:

- 2 milliárd 970 millió forintot tanteremfejlesztés céljára,
- 2 milliárd 970 millió forintot tornaterem-fejlesztés céljára,
- 10 milliárd 440 millió forintot tanuszoda-fejlesztés céljára.

 

A vecsési kézilabda munkacsarnok látványterve