Tájékoztató földi szúnyoggyérítésről - videó interjú Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

Tájékoztató földi szúnyoggyérítésről - videó interjú
Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy július 13-án, hétfőn a napnyugta utáni órákban, Vecsés területén földi úton történő szúnyoggyérítést végeznek. Ezen kívül júliusban és augusztusban újabb szúnyoggyérítések várhatók Vecsésen.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

 

A lakosság részére javasolt intézkedések:

 

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

 

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

 

 

Előre is köszönjük az együttműködésüket!

 

A munkálatok részleteiről Rózsa Balázs, a Polgármesteri Hivatal Közbiztonsági és Környezetvédelmi Osztályának vezetője nyilatkozott a Williams Televíziónak.