Tájékoztatás Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

Tájékoztatás
Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy az állami szúnyoggyérítést az országban a nagyobb folyók és tavak mentén a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága (BM OKF) végezteti.

Ennek keretében előzetes vizsgálat alapján, ahol felmerült a nyugat-nílusi vírust terjeszteni képes szúnyogfajok megjelenése, és ezek egyedszáma azt - szakértői vizsgálatokkal alátámasztva - indokolja, ott lehetővé tették a Nemzeti Népegészségügyi Központ engedélyével az országos programban a légi kémiai szúnyoggyérítést. Így kerül és került sor a Tisza mentén és Békés megyében légi kémiai gyérítésekre, viszont ez a gyérítési forma az önkormányzatoknak továbbra sem elérhető.

 

(hivatkozás: https://www.nnk.gov.hu/index.php/component/content/article/11-foosztalyok/767-tajekoztatas-a-legi-szunyoggyeritessel-kapcsolatban?Itemid=135).

 

Vecsés Város Önkormányzata megrendelte a biológiai gyérítést élőkészítő szakmai felmérést, térképezést, mely egy hosszabb folyamat, de ennek eredményeként a jövőben - amennyiben szükséges és indokolt - tudunk majd légi- avagy földi biológiai gyérítést is végeztetni.

 

 

 
 
Vecsési Polgármesteri Hivatal
Közbiztonsági és Környezetvédelmi Osztály