Tájékoztatás Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

Tájékoztatás
Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, hogy Vecsésen az önkormányzati fenntartású bölcsődékkel, óvodákkal, valamint a Gondozási Központtal és a Családsegítő Szolgálattal kapcsolatban az alábbi döntések születtek:

A Semmelweis Bölcsőde tagintézményeként működő Tipegők Bölcsőde határozatlan időre bezár, a gyermekek ellátása a Semmelweis Bölcsődében történik.

 

A bölcsőde vezetője és dolgozói még a hétvégén felveszik a kapcsolatot a szülőkkel a bölcsődei ellátással kapcsolatos igények felmérése érdekében.

 

Valamennyi önkormányzati fenntartású óvoda továbbra is nyitva tart, de hétfőtől – maximált létszámú - összevont csoportokkal fog működni.

 

Mindenkit megkérünk, aki csak teheti, megfelelő felügyelet mellett biztosítsa a gyermek otthoni ellátását.

Az óvodákba és bölcsődébe csak és kizárólag egészséges gyermekek vihetők!

 

A koronavírus-járvány terjedésének megelőzésére, azok a szülők és gyermekek, akik külföldről tértek haza, két hétig szíveskedjenek otthon tartózkodni!

 

Az általános iskola bezárása ellenére az Önkormányzat gondoskodik a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők közétkeztetéséről.

 

A Vecsési Gondozási Központban egy hétre az időskorúak nappali ellátása szünetel. Mindemellett továbbra is biztosítják a házi segítségnyújtást, a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást, valamint a szociális étkeztetést. Az otthon maradt klubtagok részére, amennyiben igénylik, a Gondozási Központ dolgozói ebédet szállítanak.

 

A Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat nyitva tartási időben telefonon fogadja az ügyfelek bejelentéseit, a személyes ellátásra csökkentett ügyfélfogadási időben, 10.00 és 14.00 óra között lesz lehetőség. Krízishelyzetben az ellátás változatlan.

 

További információk ITT olvashatók.

 

Az alábbi döntések visszavonásig érvényesek, az önkormányzat vezető tisztségviselői figyelemmel kísérik az országos fejleményeket és folyamatosan tájékoztatják a város lakosságát.