Szent István napi ünnepség Vecsésen - videó Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

Szent István napi ünnepség Vecsésen - videó
Augusztus 20-án a Szent István téren került megrendezésre a városi ünnepség. A jeles eseményen a beszédek elhangzását és a műsort követően, a történelmi egyházak képviselői megáldották az új kenyeret.

 

Az ünnepség a Himnusz elhangzásával kezdődött a Vecsési Hagyományőrző Zeneegyesület Fúvószenekarának kíséretében. Majd a többszörös Aranypáva Díjas és egyszeres Aranypáva Nagydíjas Balla Péter Népdalkör és citerazenekar fellépése következett.

 

 

A városi eseményen részt vett többek között Dr. Szűcs Lajos, országgyűlési képviselő, Szlahó Csaba, Vecsés polgármestere, Tábori Ferenc alpolgármester, Mohainé Jakab Anikó jegyző, Tófalvi Mónika, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Pintér Ferenc, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Dr. Lugosi Mária, az Oktatási Bizottság elnöke, valamint a történelmi egyházak képviseletében Dr. Huszka Mihály katolikus plébános és Dömötör Norbert református lelkész.

 

 

Elsőként Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő szólt az egybegyűltekhez:

Küldd el, Uram, a bölcsességet a te nagyvoltodnak székétől, hogy velem légyen és velem munkálkodjék, hogy tudjam, mi légyen kedves nálad minden időben. Szent István ezen soraival kezdte meg beszédét Szűcs Lajos, majd hozzátette: ez a nap első a nemzeti ünnepek sorában. Olyan, amire minden itt élő ember büszkén gondol, és amit örömmel és boldogan ünnepel. Mert ma együtt az ország – együtt az itt élő emberek, és itt van velünk és bennünk a múlt öröksége, magyarok 40 nemzedékének története is. Sikerek, eredmények és egy nagyszerű álom:  Magyarország.

 

  

 

Az országgyűlési képviselőt követően, Szlahó Csaba polgármester mondta el ünnepi beszédét. A történelmi kitekintés után, a polgármester kiemelte, mit tanulhatunk mi, a ma emberei István királytól:

Szent István öröksége szilárd erkölcsi mintát ad számunkra. Alázatosnak, megfontoltnak és kitartónak kell lennünk, hiszen egy közösség érdekeit csak így lehet, csak így érdemes képviselni! A felelős döntések, az átgondolt tettek nyomán bontakozhat ki előttünk a jövő. Mert mi itt mindig hittünk abban, hogy egy ország erejét az életerős, bizakodó emberek, az egészséges, reményekkel teli családok sokasága adja.

Talán ennek köszönhető, hogy az elmúlt évtizedekben összefogással sikerült jelentős eredményeket elérnünk.

 

Szlahó Csaba polgármester ünnepi beszéde:

A városi eseményen ezután Vadkerti Imre előadóművész műsorát tekinthették meg a megjelentek, majd az új kenyér megáldása és szétosztása következett.

 

 

 

 

 

Az augusztus 20-i ünnepséget a Szózat zárta.

 

 

(Fotók: Katona Csaba, Szappanos Krisztina. Videó: WTV)