Október 9-e az átjelentkezési határidő - videó interjú Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

Október 9-e az átjelentkezési határidő - videó interjú
Áder János köztársasági elnök október 13-ára írta ki az önkormányzati képviselői, a polgármesteri, valamint a nemzetiségi választásokat. A közelgő határidőkről, valamint a választás menetéről Mohainé Jakab Anikó, jegyző nyilatkozott a Williams Televízió Vecsési Magazin című műsorában.

 

Október 9-én 16 óráig lehet átjelentkezési kérelmet benyújtani az október 13-ai önkormányzati és nemzetiségi választásra. 

 

A választáson csak az jelentkezhet át a lakóhelyétől eltérő, másik magyarországi településre, aki legkésőbb a választás kiírása előtt legalább harminc nappal (vagyis június 26-ig) létesített tartózkodási helyet, és a tartózkodási hely érvényessége legalább a szavazás napjáig tart. Az átjelentkezési kérelmeket október 9-én 16 óráig kell benyújtani a helyi választási irodához. Az átjelentkezéssel szavazók nem a lakóhelyük, hanem a tartózkodási helyük jelöltjeire szavazhatnak, ez azt jelenti, hogy az országgyűlési választással ellentétben nem lesznek "utazó voksok".

 

Ugyancsak október 9-éig lehet akadálymentes szavazókört igényelni. Minden településen legalább egy szavazókör akadálymentesített, az önkormányzati és nemzetiségi választáson összesen 7353 szavazókör akadálymentes.