Megnyílt a Vecsési Kormányablak Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

Megnyílt a Vecsési Kormányablak
Ma délelőtt 9 órakor megnyitották a Vecsési Kormányablakot a Market Centrál területén. Az ügyintézésre hétfőtől 8.00 és 20.00 óra között összesen kilenc munkaállomáson nyílik lehetőség.

Az országos kormányablak hálózat bővítésének újabb állomását Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára adta át. Az eseményen részt vett többek között Dr. Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Dr. Szűcs Lajos, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke, Szlahó Csaba polgármester, valamint Azari Zsuzsanna, a Vecsési Járási Hivatal vezetője is.

 

A kormányablak 130 négyzetméteres helyisége a bevásárlóközpontban kapott helyet, így várhatóan jól megközelíthető lesz a Vecsési Járási Hivatalhoz tartozó településekről is. A Vecsési Járás illetékességéhez tartozik városunkon kívül Üllő, Ecser és Maglód. A polgárok számára mostantól egy helyen mintegy 2500 ügytípus elintézésére nyílik lehetőség, akár előzetes időpontfoglalás nélkül. A helyiségben létrehoztak egy játszósarkot, ezzel is megkönnyítve a gyermekekkel érkezők várakozását.

 

A kormányablak helyiségének kialakítása a Market Centralban összesen 30 millió forintba került. A bérleti- és biztosítási díja Vecsés Város Önkormányzatának költségvetését terheli, ami éves szinten közel 2 millió forint kiadást jelent. A kormányablak fenntartásának egyéb költségeit a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal, valamint a Pest Megyei Kormányhivatal fedezi.