Megkezdődött az oltási akcióhét Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

Megkezdődött az oltási akcióhét
November 22-én megkezdődött az oltási akcióhét. Az oltakozni vágyókat naponta 7.00 és 19.00 óra között az ország 101 kórházában és szakrendelőkben is várják. A VECSÉSI OLTÓPONTON CSAK REGISZTRÁLT, IDŐPONTRA ÉRKEZŐ BETEGEKET TUDNAK BEOLTANI!

A Vecsési Egészségügyi Szolgálat azt kéri, hogy csak akkor foglaljon időpontot, ha négy hónapnál régebben kapta második COVID oltását és két héten belül nem kapott semmilyen más védőoltást. Vecsésen csak Pfizer oltóanyaggal oltanak.

 

Regisztráció és időpont nélkül a kórházi oltópontok fogadják a betegeket.

 

 

A kórházak országszerte - Budapesten kiemelten - megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják az érkezőket  akár az első, az elmaradt második, vagy a harmadik oltásra. 

 

Az oltatlanok előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra, ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik  el. Akik időpontfoglalás nélkül érkeznek, azokat érkezési sorrendben fogják beoltani. Aki előzetesen regisztrált és foglalt az interneten időpontot az elkerülheti a várakozást.

 

Fontos információk az Oltási akcióhétről a koronavirus.gov.hu weboldalról:

 

Mit vigyek magammal az oltásra?

 

- Az oltásra érkezőket kérjük, hogy hozzák magukkal személyi irataikat (személyi igazolvány, TAJ-kártya), második és harmadik oltás esetén a korábbi oltást igazoló dokumentumokat.

- Nagyban meggyorsítja az oltást, ha az oltakozók magukkal hozzák kinyomtatva, kitöltve és aláírva a Hozzájáruló nyilatkozatot ( 3. oltás esetén is kell).

- Kérjük, hogy ne felejtsék otthon a maszkot sem!

 

Mikor és hol lesz az Oltási akcióhét?

 

Az oltási akcióhét 2021. november 22. hétfő és november 28. vasárnap között zajlik a kórházi oltópontokon, egyes településeken szakrendelőkben is. 101 megyei és városi kórházban  várják az oltakozni szándékozókat  reggel 7 és este 19 óra között. A kórházak megemelt kapacitással készülnek az Oltási akcióhétre, Budapesten kiemelten emelik az oltópontok számát.

 

Az OLTÓPONTOK listája itt olvasható.

 

Időpontfoglalással és anélkül is lehet érkezni

 

Az Oltási akcióhét során  időpontfoglalással és anélkül is lehet érkezni az oltópontokra akár az első, akár az elmaradt második, akár a harmadik oltásra.

 

Időpontot azok tudnak foglalni, akik előzetesen regisztráltak a www.eeszt.gov.hu honlapon. Nekik javasoljuk is az időpontfoglalást, így el tudják kerülni az esetleg sorban állást.

 

Ugyanakkor időpontfoglalás nélkül is lehet érkezni az oltásra. Ebben az esetben az oltás érkezési sorrendben történik. Az oltási akcióhéten azok az oltatlanok is mehetnek a kórházi oltópontokra, akik eddig még nem regisztráltak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, ez esetben őket a helyszínen regisztrálják egy formanyomtatvány kitöltésével. Az első oltásra érkezőket fel tudják gyorsítani az oltási folyamatot, ha magukkal viszik kinyomtatva és kitöltve a  REGISZTRÁCIÓS LAPOT és a HOZZÁJÁRULÁSI NYILATKOZATOT.

 

Regisztrációs lap

 

Hozzájáruló nyilatkozat védőoltáshoz - Kérjük, töltse ki és vigye magával védőoltásra! 

 

Öt féle vakcina áll rendelkezésre

 

A kórházi oltópontokon öt féle vakcina áll rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm. A Szputynik már elfogyott.

 

Az oltóorvosok segítenek a legmegfelelőbb vakcina kiválasztásában.

 

Megerősítő harmadik oltás felvétele

 

Az Oltási akcióhéten azok is érkezhetnek időpontfoglalás nélkül a kórházi oltópontokra, akik a megerősítő harmadik oltásukat szeretnék felvenni.  Mindenkinek ajánlott a harmadik oltás felvétele, aki elmúlt 18 éves és már több mint 4 hónap eltelt a legutóbbi oltása óta.

 

Hozzájáruló nyilatkozat 3. oltáshoz 

 

12-17 évesek oltás az Oltási Akcióhéten

 

Az Oltási akcióhéten a még oltatlan 12-17 éves gyermekek oltására is lehetőség van, ez esetben javasolt a szülői kíséret is az oltásra.  

 

Szülői hozzájáruló nyilatkozat védőoltáshoz 12 és 18 év közötti személyek részére

 

 

További információk a koronavirus.gov.hu oldalon.