Január 22-e a Magyar Kultúra Napja Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

Január 22-e a Magyar Kultúra Napja
1989 óta ünnepeljük meg a Magyar Kultúra Napját annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát. Vecsésen a Bálint Ágnes Kulturális Központ számos programmal készült a jeles napra. Január 15 - 31 között az alábbi rendezvényeket kínálta és kínálja az érdeklődőknek:

A Magyar Kultúra Hete Vecsésen január 15-én egy kiállítással kezdődött a Bálint Ágnes Kulturális Központban, melynek címe: Mit adtak a Magyarországon született tudós elmék és feltalálók a nagyvilágnak?

A kiállítás január 25-ig tekinthető meg.

 

 

A második program egy Slam Poetry előadás volt, mely 2018. január 21-én került megrendezésre. A program résztvevői voltak: Busa Pisti slam, rap, Benedekfi Zoltán hegedűművész, Matus Péter basszusgitár, Oláh Antal dob.

 

 

A Magyar Kultúra Hete programsorozatot a BÁKK a Játékszín legújabb cekkerdrámájával zárja január 31-én 19 órakor. Az előadás Szakonyi Károly: KÉT NŐ című előadása.
 

Időpont: 2018. január 31. 19.00 óra

Jegyár: 3.500,- Ft

 

A Játékszín után egyből Vecsésen az Ősbemutató!
 

Szereposztás:  
Nóra: ZSURZS KATI
Edina: TÓTH ENIKŐ 
 
Történik napjainkban egy budai lakásban, egy esős őszi délután… Majd télen, tavasszal, nyáron… Az első jelenetben két nő érkezik zajosan, ázottan az esőtől. Csinos hölgyek: divatos ballonban az egyik, elegáns kabátban a másik. Az egyik szüntelen beszél a mobilján, kezében tömött cekker, aminek egyik szeme belegabalyodott a másik kabátgombjába, ezért őt szinte maga után húzza a szobába… 
 
A neves drámaíró új komédiája két nő különös találkozásáról…