Lelkisegély-szolgálatot indít a Családsegítő - videó interjú Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

Lelkisegély-szolgálatot indít a Családsegítő - videó interjú
Lelkisegély szolgáltatást nyújt hétfőtől a Vecsés és Környéke Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ mindazoknak, akik úgy érzik, tanácsra, segítségre van szükségük ebben a nehéz időszakban. Telefonon és online egyaránt felkereshetők munkatársaik az alábbiak szerint:

A krízis lelkisegély szolgáltatásunkat azért hoztuk létre, hogy a járvány ideje alatt is feltehesse felmerülő kérdéseit, hisz nincsen egyedül! Az általános nevelési és életvezetési kérdésektől elszakadva összegyűjtöttünk néhány olyan témát, mely speciálisan a kialakult helyzet kapcsán merülhet fel Önben, és ezeket meg is válaszoltuk! Amennyiben továbbra is maradnának életvezetési vagy nevelési kérdései, vagy csak szívesen megosztaná érzéseit valakivel, keressen minket bizalommal a „kérdések-válaszok” tájékoztató végén található elérhetőségek egyikén!

 

A részletes tájékoztatás a Krízis Lelkisegélyről INNEN letölthető.

 

LELKISEGÉLY-VONALUNKRÓL AMIT TUDNI ÉRDEMES

 

mivel erőforrásaink végesek, ezért:

- minden hétköznap 11-15 óra között tudjuk fogadni hívását

- legfeljebb 4 alkalommal van lehetőségünk beszélni ugyanazzal a személlyel

- egyszerre csak egy hívást tudunk fogadni, ezért előfordulhat, hogy számunk foglalt, így kérjük, többször próbálkozzon

- egy beszélgetés időtartama kb. 20 perc 

- sajnos nem tudjuk visszahívni, vagy sms-ére válaszolni

- Nem szükséges megosztania velünk a nevét, amennyiben nem szeretné, viszont kérjük mindig ugyanazzal az Ön által választott névvel/álnévvel/jeligével jelentkezzen be!

 

Telefonos elérhetőségünk: + 36 30 628 94 80

(hívás díja: normál tarifa)

 

LELKISEGÉLY E-MAIL TUDNIVALÓK:

 

mivel kapacitásunk véges, ezért

- 24 órán belül tudunk válaszolni

- legfeljebb 4 alkalommal van lehetőségünk válaszolni ugyanannak a személynek

- kérjük, hogy helyzetét vagy kérdését maximum A5-ös terjedelemben fogalmazza meg 

 

e-mail címünk: vecsesilelkisegely@gmail.com

 

 

A vecsési pszichológus csoport üzenete

 

Kedves Vecsési és Ecseri Lakosok!

 

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján számtalan lakossal (szülőkkel, gyerekekkel, családokkal és felnőtt kliensekkel) kerültünk bizalmi kapcsolatba, és osztották meg velünk személyes és nevelési kérdéseiket, párkapcsolati nehézségeiket. Ahhoz, hogy a koronavírus okozta helyzet érzelmileg elviselhető legyen az Önök számára - és továbbra is elérhetőek legyünk -, krízis lelkisegély vonalat és e-mailes levelezőrendszert hoztunk létre. Biztosítjuk Önöket, hogy a személyes konzultáció szabályai ebben a helyzetben is ugyanúgy érvényesek (diszkréció, adatok védelme, titoktartás)! Mielőtt felvennék velünk a kapcsolatot, kérjük, olvassák el krízis lelkisegély anyagunkat, melynek végén megtalálják az elérhetőségeket!

 

Online felületünket hamarosan a következő tartalmakkal bővítjük:

 

- információk: az érzelmi támogatáson túl fontosnak tartjuk ezzel az ismeretlen helyzettel való hatékony megküzdéshez a kellő mértékű tájékozódást, ezért tájékoztató anyagokat közlünk a kialakult helyzetről gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt

 

- pszichológiai eszközök: hozzáférhetővé teszünk olyan „jó gyakorlatokat”, melyeket otthon végezhetnek mentális egészségük megőrzése érdekében

 

- karantén tippek: ötleteket adunk, mivel tölthetik az idejüket otthon, és hogyan éljenek továbbra is aktív életet 

 

Kérjük, figyeljék az aktualitásainkat is oldalunkon, melynek elérhetősége: https://vecsesmental.blog.hu/

 

 

Mindenkinek jó egészséget és kitartást kíván a Vecsési Pszichológusok Csoportja

 

Tárnokiné Dr. Törő Krisztina, a Vecsés és Környéke Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat vezetője a Williams Televízió Vecsési Magazin című műsorának nyilatkozott: