Kínai Holdújév Fesztivál lesz Vecsésen - videó interjú Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

Kínai Holdújév Fesztivál lesz Vecsésen - videó interjú
Február 25-én Vecsésen rendezi meg a Kínai Holdújév Fesztivált a Magyar-Kínai Kulturális Egyesület. Az eseményen lesz kézműves vásár, origami hajtogatás, hagyományos kínai orvoslás, kínai opera és teaház is. A rendezvény minden programja ingyenes.

A holdújév a kínai nemzet fontos ünnepe. A tavasz és egyben az új év kezdete, két célt szolgál: egyrészt alkalom arra, hogy a nagycsaládok tagjai összegyűljenek, megajándékozzák és jókívánságaikkal elhalmozzák egymást. Másrészt pedig ilyenkor kell elbúcsúztatni az óévet, megszabadulni annak ártalmaitól, illetve ilyenkor lehet jó szerencsét biztosítani az új évre is. A kínai horoszkóp szerint 2018 a KUTYA éve lesz, mely magával hozza a lenyugvás és megbékélés lehetőségét is.

 

A február 25-én városunkban rendezendő fesztiválról az egyik szervező, Nagy Gyula, a Bálint Ágnes Kulturális Központ munkatársa nyilatkozott a Williams Televízió Vecsési Magazin című műsorában.

 

 

(Kép: www.kinainfo.hu)