Kettős jubileum a Káposztafeszten Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

Kettős jubileum a Káposztafeszten
Egy helyi fesztivál huszadik alkalommal való megrendezése már önmagában jeles esemény a város életében. A XX. Vecsési Káposztafeszt idején azonban még egy jubileumot ünnepelhettünk: 25 éves Vecsés és Gyergyószárhegy testvérvárosi kapcsolata.

 

A gyergyószárhegyi delegáció Danguly Ervin polgármester vezetésével immáron sokadik alkalommal vett részt a Káposztafeszten.


 

Közel 30 éves a másik testvérvárosi kapcsolatunk a németországi Rheinstettennel, amelynek küldöttsége szintén vendégségbe érkezett hozzánk Sebastian Schrempp főpolgármester vezetésével, a kislánya kíséretében.  

 

 

 

 

A találkozó kapcsán Szlahó Csaba polgármester és a város vezetése egy díszvacsorára hívta szeptember 24-én a gyergyószárhegyi és a német küldöttség tagjait, valamint azokat a vecsésieket, akik az elmúlt évtizedek során tevékenyen részt vettek a kapcsolatok kiépítésében, ápolásában.

 

 

 

Vecsés Város Önkormányzatának sátrában is számos vendéget köszönthettünk. 

 

 

 

A Williams Televízió sátrában Szőke András Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, operatőr és színész beszélgetett Szlahó Csaba polgármesterrel a rendezvényről. 

 

 

A XX. Vecsési Káposztafesztre számos forgatócsoport is ellátogatott, hogy továbbvigye a feszt jóhírét szerte az országban. 

 

 

 

 

 

Bízunk abban, hogy a rendezvény minden látogatója, valamint résztvevője idén is egy szép élménnyel gazdagodott! 

 

 

 

 

(fotók: Kolonics Csaba, Csomor Ádám, Lővei Balázs, Szappanos Krisztina)