Kerékpár karbantartó állomást adtak át a Petőfi iskolánál Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

Kerékpár karbantartó állomást adtak át a Petőfi iskolánál
A kerékpár karbantartó állomásra a Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium 2021/22-es tanévének 4.a. osztályos tanulói nyertek 200 000 Ft-ot a Cetelem Zöldsuli Program pályázatán, melyet az intézmény a hiányzó összeggel kiegészített. A pályázat témája "Zöldebben a suliba?" volt.

"Nagy öröm számunkra, hogy Vecsésen elsőként a Petőfi Iskola előtt állíthattunk fel egy ilyen karbantartó állomást, ezzel is elősegítve a biztonságos, környezettudatos közlekedést" - tájékoztatott az intézmény. 

 

A szervíz pontnál a kerekek felfújása mellett számos apróbb javítást is el lehet végezni a kerékpáron. Bár a karbantartó állomás a Petőfi iskola bejáratánál található, bárki igénybe veheti, akinek szüksége van rá. 

 

 

 

A készülék 100 Forintos érmével működik. A pénzbedobást követően az oszlopon kinyitható az a tároló, amelyben többek között kétféle imbuszkulcs, franciakulcs, kétfajta csavarhúzó és pumpa található. A kerékpárt szükség esetén az állványra is fel lehet helyezni.

 

 

 

 

Miután végeztünk a szervizeléssel és becsuktuk a szerszámtároló ajtaját, a 100 Forintos érmét ugyanúgy visszakapjuk, mint a boltokban a bevásárlókocsiknál.

 

 

 

A szervízállomás közterületen található, de kamerával megfigyelt helyen, így az esetlegesen rossz szándékkal közeledőkről pontos videófelvételek lesznek - tájékoztatott az iskola.

 

 

(fotók: Szappanos Krisztina)