Júliustól változik az utazási költségtérítések elszámolása Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

Júliustól változik az utazási költségtérítések elszámolása
Július 1-jétől csak akkor lehet elszámolni az utazási költségtérítéshez szükséges számlákat, ha azon szerepel a munkáltató adószáma vagy a csoportazonosító száma, így azoknak, akik a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) jegyautomatáiból szoktak számlát kérni, most érdemes lehet új QR-kódot igényelniük.

A BKK pénteki közleményében kiemelte, hogy az általános forgalmi adóról szóló törvény szerint július 1-jétől, szerdától változnak a számla kötelező tartalmi elemeire vonatkozó előírások. A belföldi adóalanynak kiállított számlákon értékhatár nélkül kötelező feltüntetni a vevő adószámát, vagy ha a vevő csoportos adóalany, akkor a csoportazonosító számát (csasz).
    

A közlekedési központ felhívja azoknak az utasoknak a figyelmét, akik csoportazonosító számmal rendelkező munkáltatónál dolgoznak, hogy július 1-jétől a jegy- vagy bérletvásárlásról készített számlán szerepelnie kell a csoportazonosító számnak. Ha regisztrációkor ehelyett a munkáltató a saját adószámát adta meg, akkor a számla elszámolhatósága érdekében meg kell változtatni a regisztrált adatokat.
    

A BKK kéri azokat a munkavállalókat, akik bérleteiket rendszeresen a BKK jegyautomatáiból vásárolják és számlát is szoktak igényelni, hogy vizsgálják meg, kell-e új QR-kódot kérniük.
    

Ezt a kódot a BKK weboldalán található linken lehet igényelni (https://bkk.hu/automata/szamlaigenyles/fillform.php). Az adatok megadása után a felhasználó egy e-mailt kap, amelyben a BKK-automatáknál történő vásárlás során használandó QR-kódját és annak használatához szükséges információkat találja.
    

A BKK kéri az utasokat, hogy a kényelmetlenségek és a panaszok megelőzése érdekében minél előbb egyeztessenek munkáltatójukkal a megváltozott számlázási szabályokról és ellenőrizzék QR-kódjuk megfelelőségét.