Hamarosan visszaáll a régi légiforgalmi rend Vecsés felett Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

Hamarosan visszaáll a régi légiforgalmi rend Vecsés felett
A Budapest Airport Zrt. tájékoztatása szerint a jelenleg a 2-es számú futópályán zajló felújítási munkálatok az elmúlt időszakban tapasztalt, jelentős csapadékkal járó zivataros időszakok miatt elhúzódtak, ezért az eredetileg június 14-ére tervezett pályanyitást el kellett halasztaniuk, előre láthatólag egy héttel.

Amennyiben az időjárási viszonyok kedvezően alakulnak a továbbiakban, akkor a 2-es futópályát a legújabb tervek szerint június 20-án 16 órakor nyitják meg, és adják vissza a légiforgalom számára.

 

Mint ismeretes: 2019. április 23-án, kedden, 8:00 órakor megkezdődtek a műszeres leszállító rendszer (ILS) felújításával kapcsolatos munkálatok a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es számú (13L/31R jelzésű) futópályáján.

 

A csaknem két hónapos pályazárás alatt, az ILS rendszer cseréjén túl a repülőtér szakemberei egy sor egyéb korszerűsítést és javítást is elvégeztek a futópályán. 

 

A felújítási folyamatok időtartama alatt átmenetileg megnövekedett a vecsési lakosokat érő repülési műveletek száma, azonban a munkálatok befejezésével azonnal visszaáll az eredeti forgalmi rend, minimális repülőgép forgalommal Vecsés felett - adta hírül a Budapest Airport.