Hamarosan megkezdődik a Kinizsi utca felújításának első üteme Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

Hamarosan megkezdődik a Kinizsi utca felújításának első üteme
2019. július 22-én megkezdődik a Kinizsi utca felújítása. A Kinizsi utca: Áchim András utca – Erzsébet tér közötti szakaszán kicserélik az ivóvízvezeték gerincvezetékét és a lakossági bekötővezetékeket, valamint új burkolatot kap ez az útszakasz.

A munkálatok ideje alatt az éritett útszakaszt a gépjármű forgalom elől le kell zárni. Az utca teljes lezárását az Önkormányzat igyekszik a lehető legrövidebb ideig fenntartani.

 

A felújítási munkálatok elvégzésének teljes átfutási ideje - a jelenleg ismert ütem szerint - a 2019. július 22. - 2019. szeptember 2-ig tartó időszak.

 

Az útlezárás érinti az Erzsébet térről induló Volánbusz járatokat is. (A Volánbusz menetrendje ITT, valamint INNEN letölthetők.)

A lezárás ideje alatt a Volánbusz végállomása ideiglenesen átkerül a Dózsa György úti (sportpálya) megállóba. A kimaradó megállókból az utasokat kisbuszok szállítják a Volánbusz járataihoz.

 

A kisegítő buszjárat a Volánbusz járataihoz 2019. július 22 - augusztus 20-ig Vecsés Erzsébet tér és Vecsés Sportpálya között az alábbiak szerint közlekedik: kisegítő buszjárat menetrend

 

A kivitelezés ideje alatti kellemetlenségekért Vecsés Város Önkormányzata szíves türelmüket és megértésüket kéri!

 

 

Mint ismeretes, a Nemzetgazdasági Minisztérium útfelújításra kiírt pályázatán 89.980.877 forintot nyert Vecsés Önkormányzata. A pályázat keretében a város déli részén található Kinizsi utca fog megújulni, mely két szakaszra osztható. Az első szakasz a Dózsa György úttól (4602. j. megyei út) az Erzsébet térig, míg a másik szakasz a tértől a Zrínyi utcáig tart.

 

Erről az alábbi linken olvasható részletes tájékoztatás: https://www.vecses.hu/hirek/kozel_90_millio_forint_tamogatast_nyert_vecses_utfelujitasra-5beb09c574f7b-5beb09c58830c

 

A Dél-Pest Megyei Víziközmű Szolgáltató Zrt. a Kinizsi utca felújításával kapcsolatban az alábbi tájékoztatást tette közzé a közösségi oldalán:

 

Értesítjük a Tisztelt vecsési Felhasználókat, hogy 2019. július 23-tól (kedd) a Vecsés, Kinizsi utcában meghirdetett útfelújítással együtt megkezdődik az utcai ivóvíz törzshálózat és bekötővezetékek cseréje.

 


A rekonstrukció során mintegy 1200 méter azbesztcement ivóvízvezeték valamint 99 db vízbekötés kerül cserére.

 

A kivitelezés következtében az érintett környéken időszakosan zavarossá válhat a szolgáltatott víz, ezért az egyes munkák befejezését követően – a szolgáltatás helyreállításával együtt – haladéktalanul megkezdjük a hálózat tűzcsapokon keresztül történő átmosását. Ezzel a módszerrel azonban a bekötővezetékekben és a házi vízhálózatban megjelenő elszíneződést okozó anyagokat nem lehet eltávolítani, az, kizárólag a felhasználó által történő vízfolyatással távolítható el.

 

Megértésüket és türelmüket előre is köszönjük!

 

DPMV Zrt.

 

(Fotó: DPMV Zrt – facebook)