Előkészítik az M3 metró felújításának következő szakaszát Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

Előkészítik az M3 metró felújításának következő szakaszát
Útszűkületek, időszakos sávlezárások és forgalomterelések lesznek június 29. és július 10. között a Nagyvárad tér és a Kálvin tér között, mert előkészítik az M3 metró felújításának következő szakaszát - közölte a BKV az MTI-vel.

Július 11-én kezdődnek a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák metróállomásain a korszerűsítési munkák, a szerelvények a két állomáson megállás nélkül haladnak majd át. A felszíni autóbuszos pótláshoz több szakaszban és helyszínen építik majd ki a szükséges infrastruktúrát, ezért lesz szükség útszűkületekre, időszakos sávlezárásokra és forgalomterelésekre.
    

A BKV felhívta a figyelmet arra, hogy július 8-án reggel 6 órától várhatóan novemberig a Szentkirályi utca Üllői út és Baross utca közötti szakaszán mindkét irányban megszűnik a parkolás.
    

Közölték azt is, hogy június 29. és július 10. között építik ki a gyalogátkelőhelyet az Üllői út és a Szentkirályi utca csomópontjában, július 6-8. között pedig új, ideiglenes jelzőlámpás kereszteződést alakítanak ki itt. Július 8-án reggeltől a Szentkirályi utca Üllői út és Baross utca közötti szakaszán burkolatjavítási munkákat végeznek, este pedig buszsávot alakítanak ki ezen a szakaszon, emiatt változik majd a forgalmi rend is. Július 6-án az Üllői út 102. előtt, a Pénzverde épületénél konténertelepítés lesz, július 6-10. között pedig a Kálvin tér és Nagyvárad tér között forgalomtechnikai elemeket telepítenek.
    

A BKV tudatta, hogy az új közúti forgalmi rend július 10-én, az utazóközönséget érintő közlekedési változások július 13-án lépnek érvénybe. A közösségi közlekedés változásairól a BKK részletes tájékoztatást ad majd.

 

 

 

(fotó: magyarepitok.hu)