Értesítés földgáz szagosítási rendszer karbantartásáról Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

Értesítés földgáz szagosítási rendszer karbantartásáról
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az FGSZ Földgázszállító Zártkörűen Működő Rt. Közép-magyarországi Fölgázszállító Régiója a Vecsés csomópont központi szagosító rendszerén karbantartási munkálatokat végez. A karbantartás tervezett időpontja: 2023. szeptember 15 és szeptember 22 közötti időszak.

„A munkálatos során mindent megteszünk a gáz szagosító anyag (THT+TBM) környezetbe kerülésének megakadályozására, annak előírás szerinti semlegesítésére. Ennek ellenére erős szaghatás jelentkezhet a munkaterületről kiindulva (hrsz.: Üllő 0107/11) akár távolabb eső területen is a levegőmozgás intenzitásának függvényében.

 

A környezetbe (levegőbe) ténylegesen földgáz nem fog kerülni, azonban annak szagosítására szolgáló anyag jelenléte előfordulhat, ami ugyan gázveszélyre hívja fel rendeltetésének megfelelően az emberek figyelmét, de önmagában nem jelent veszélyt!” – tájékoztatott közleményében az FGSZ Földgázszállító Zártkörűen Működő Rt.