Ebösszeírás - meghosszabbított határidővel! Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

Ebösszeírás - meghosszabbított határidővel!
Tisztelt Ebtulajdonosok! Vecsés Város Önkormányzata - az állatvédelmi törvény előírása alapján - 2023. október 16-tól a városban tartott kutyák összeírását végzi. Az eredetileg november 30-i határidőt DECEMBER 15-IG MEGHOSSZABBÍTOTTUK. Az ebösszeírás kötelezően ellátandó feladat, a Város vezetésének NEM célja ebadó bevezetése a településen!

Kérjük, hogy akik az ebösszeírást az online felületen töltötték ki, azok már ne adjanak be papír alapú bejelentőt is!

Online felületen történő bejelentés esetén a program a rögzítés után automatikusan fogadja az adatokat. Erről csak a képernyőn jelenik meg elfogadás, külön visszajelző e-mailt nem küld a rendszer.

Köszönjük az együttműködést!

 

Az összeírás célja:

- a városban tartott kutyák adatainak, valamint tulajdonosaik, illetve tartóik elérhetőségének nyilvántartása,

- a veszettség elleni védekezés,

- az állatok tulajdonosai, tartói és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint

- állatvédelmi feladatok ellátása érdekében.

 

Az önkormányzat törvényben előírt feladata a beérkezett adatok összevetése a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal által vezetett ebnyilvántartásban szereplő adatokkal, és az eltérések jelzése a NÉBIH-nek.

 

Az ebösszeírás kötelezően ellátandó feladat, a Város vezetésének NEM célja ebadó bevezetése a településen!

 

Az ebösszeírás során megvalósuló adatkezelésről szóló adatvédelmi tájékoztató és folyamatleírás letölthető dokumentumból ismerhető meg.

 

Az adatszolgáltatás teljesíthető a hivatal honlapján online, elektronikus formában: https://eb.vecses.hu/ valamint a Polgármesteri Hivatal Közbiztonsági és Környezetvédelmi Osztályán ügyfélfogadási időben (Szent István tér 1.; H: 12:30-16:00, SZ: 8:00-12:00 és 12:30-18:00, CS: 8:00-12:00), illetve az önkormányzat honlapjáról (www.vecses.hu) letölthető adatlap kitöltésével és beküldésével (2220 Vecsés, Szent István tér 1.).

 

Az ebösszeírás során az ebtulajdonosok és -tartók számára az adatszolgáltatás kötelező, aki azt nem teljesíti, 30.000 Ft összegű állatvédelmi bírsággal sújtható. A korábbi ebösszeírások során már bejelentett kutyákról is kell adatszolgáltatást teljesíteni, abban az esetben is, ha az adatokban nem történt változás.

 

Kérjük a Vecsés város közigazgatási területén tartott kutyák tulajdonosait, hogy az ebösszeíráshoz szükséges adatlapot töltsék ki, és azt legkésőbb 2023. december 15-ig juttassák el az alábbi lehetőségek közül az egyiken:

- online a https://eb.vecses.hu/ felületen,

- levélben az ebnyilvántartást végző Közbiztonsági és Környezetvédelmi Osztály címére (2220 Vecsés, Szent István tér 1.), valamint személyesen ugyanezen a címen ügyfélfogadási időben, vagy

- e-mailben (az aláírt adatlapot beszkennelve) a rozsa.balazs@vecses.hu címre.

 

A kitöltött adatlapokat a közterület-felügyelők is átveszik.

 

Az ebösszeírással kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket várjuk e-mailben (rozsa.balazs@vecses.hu) és telefonon (06/29-352-000 225 mellék).

 

Ebösszeírás adatlap: 

DOC, Kitöltési útmutató

Adatvédelmi tájékoztató és folyamatleírás az ebösszeírás során megvalósuló adatkezelésről

 

 

Együttműködésüket előre is köszönjük!