BUD Cargo -Együtt az egészségügyi ellátásért Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

BUD Cargo -Együtt az egészségügyi ellátásért
Újabb jelentős egészségügyi szállítmány érkezett Budapestre: a kínai Suparna Airlines Boeing 747 típusú charter cargo járata ma reggel 6:30 órakor landolt Budapesten, közel 70 tonna egészségügyi védőfelszereléssel a fedélzetén. A Jumbo többek között több mint 3 millió maszkot, 100 ezer koronavírus-tesztet és 86 lélegeztetőgépet szállított Kínából Magyarországra.

Az érkező gépet Orbán Viktor miniszterelnök, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Duan Jielong a Kínai Népköztársaság budapesti nagykövete, Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, valamint Dr. Rolf Schnitzler, a Budapest Airport Zrt. vezérigazgatója fogadta a Cargo City forgalmi előterén.

 

„A Budapest Airport a koronavírus járvány idején is folyamatosan dolgozik a légi teheráruszállítás zavartalan működéséért, hiszen az a nemzetgazdaság támogatása mellett az egészségügyi ellátás biztosításában is kiemelt jelentőséggel bír” – hangsúlyozta Dr. Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója. Hozzátette: „A Budapest Airport nevében szeretném megköszönni a Suparna Airlinesnak a zökkenőmentes és hatékony együttműködést, ami lehetővé tette, hogy ezek a kiemelten fontos orvosi segédeszközök a lehető leggyorsabban eljussanak Magyarországra.”

 

A koronavírus járvány idején kiemelt fontosságú a gördülékeny légi teheráruszállítás biztosítása. A Budapest Airport minden eszközzel támogatja a kormány munkáját, és segít abban, hogy az egészségügyi ellátáshoz elengedhetetlen eszközök a lehető leggyorsabban eljussanak oda, ahol szükség van rájuk.

 

Ebben a folyamatban óriási szerep jut a légi teheráruszállítási partnereknek, a földi kiszolgáló vállalatoknak és a hatóságoknak, valamint minden légi teheráruszállításban dolgozó szakembernek, akik a koronavírus járvány idején gyorsított eljárásban kezelik az érkező egészségügyi szállítmányokat.

 

A ma érkező, közel 70 tonnányi egészségügyi védőfelszerelés mellett az elmúlt napokban a Turkish Cargo fedélzetén több raklapnyi orvosi eszköz gyártásához szükséges alapanyag érkezett Isztambulból Magyarországra, hétfő reggel pedig a Wizz Air A321neo típusú repülőgépe mintegy 11 tonnányi eszközt szállított Magyarországra Sanghajból - tájékoztatott a Budapest Airport. 

 

 

 

(kép: MTI/Kovács Tamás)